Publicerad:

Arkitekturpriset tilldelas S:ta Tora 9 i Torekov

På den årliga Näringslivsgalan delade Båstads kommun ut 2023 års arkitekturpris. Arkitekturpriset tilldelas S:ta Tora 9. Mottagarna av priset är byggherre Carl Michael Simon och Michelle Roverelli, arkitekt Uffe Nilsson och byggnadsentreprenör Sisjöns Byggnads AB. Grattis till er alla!

Arkitekturpriset 2023

Byggherre: Carl Michael Simon och Michelle Roverelli

Arkitekt: Uffe Nilsson

Byggentreprenad: Sisjöns Byggnads AB

Motivering: En av tidigare ombyggnader hårt förvanskad byggnad som genom en omsorgsfull och antikvariskt riktig restaurering återfått stora delar av sitt ursprungliga utseende och karaktär. Byggnaden ligger vackert som fond i den kulturmiljöhistoriskt värdefulla gatumiljön i Väktaregränd i den gamla delen av Torekov.

Om arkitekturpriset

Arkitekturpriset delas ut för förtjänstfulla insatser för att bidra till en god bebyggd miljö. Syftet med priset är att ge uppmärksamhet till byggnadsverk och anläggningar med hög arkitektonisk kvalitet som bidrar till kommunens vision om ”ett bättre sätt att leva” och genom god gestaltning utvecklat den lokala identiteten och byggnadskulturen. Priset delas ut årligen.

Arkitekturpriset består, utöver äran, av en plakett som kan fästas på byggnaden samt diplom till ägare, dess arkitekt och till entreprenören.

Senast uppdaterad: