Viktigt meddelande1

Nyheter

Läs alla nyheter som finns publicerade på bastad.se. Du kan filtrera utifrån kategori och senast ändrad om du vill.


  • Fira nationaldagen i hembygdsparken i Boarp
    Torsdagen den 6 juni är du varmt välkommen på ett härligt nationaldagsfirande med tal, underhållning, opera och andra roliga aktiviteter i hembygdsparken i Boarp.
    Läs mer

Sökresultat

Fira nationaldagen i hembygdsparken i Boarp

Torsdagen den 6 juni är du varmt välkommen på ett härligt nationaldagsfirande med tal, underhållning, opera och andra roliga aktiviteter i hembygdsparken i Boarp.

Uppleva och göra

Information till dig som ställer din cykel vid tågstationen

Övergivna cyklar på kommunens tågstationer ska rensas bort.

Trafik och gator Uppleva och göra

Nytt från kommunstyrelsen - maj

När kommunstyrelsen träffades på sitt möte i maj beslutade de bland annat om att ta över aktier i Ängelholm Helsingborgs Flygplats Holding AB och tillköp av trafik från Skånetrafiken för 2025. Kommunstyrelsen ställde sig också positiv till Skånetrafikens förslag om justerad sträckning för linje 505 inom Förslöv.

Kommun och politik

Hur kan vi bli ännu bättre på att arbeta läsfrämjande i skolan?

Nya siffror visar att 24 procent av eleverna i årskurs nio i Sverige inte når upp till den basnivå för läsförståelse som är grundläggande för fortsatt lärande. Hur ändrar vi på det och lockar fram läsaren i varje elev? - Vuxna måste uppmuntra och stödja barn och unga till att identifiera sig själva som läsare, säger författare och föreläsaren Maria Heimer.

Förskola, skola och utbildning

Nytt från kommunfullmäktige – april 2024

På sitt möte i april beslutade kommunfullmäktige bland annat om årsredovisningen för 2023 för Båstads kommun, kulturgaranti för barn och elever samt svar på motion angående förbättrad trafiksituation genom Grevie tätort.

Kommun och politik

Kommunfullmäktige sammanträder

Välkommen att följa kommunfullmäktiges sammanträde onsdagen den 24 april. Du kan följa mötet på plats, via närradion eller via webben, direkt eller i efterhand.

Kommun och politik

Studiecirkeln som blev veckans höjdpunkt

Under våren har det pågått ett pilotprojekt i ett mötesrum på biblioteket i Båstad. Här har Ingegerd, Anita, Mona-Britt, Mai-Liss, Ulla och Barbro mötts i en studiecirkel för att prata om ämnen kring hälsa och välbefinnande.

Omsorg och stöd

Strejken avblåst – maten serveras som vanligt

Sveriges kommuner och regioner (SKR), Sobona och Kommunal har kommit överens om ett nytt centralt kollektivavtal. Därmed blir det ingen strejk inom måltidsenheten. Maten kommer att fortsätta serveras som vanligt.

Kommun och politik

Nytt från kommunstyrelsen – april 2024

När kommunstyrelsen träffas på sitt möte för april beslutade de bland annat om risk- och sårbarhetsanalysen, årsredovisningen för 2023 samt svar på medborgarförslag angående renhållning i Stora Hults naturreservat.

Kommun och politik

Kommunal varslar om strejk – måltidsverksamheten i Båstads kommun berörs

Sveriges kommuner och regioner (SKR), Sobona och Kommunal har inte kommit överens om ett nytt centralt kollektivavtal. Båstads kommun har, liksom flera andra kommuner och regioner i Sverige, mottagit varsel om strejk från och med den 18 april.

Kommun och politik