Viktigt meddelande1

Kommunalt dricksvatten

Har du kommunalt dricksvatten, är det Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp, NSVA, som ansvarar för detta.

Hårdhetsgrad

Hårdhetsgraden på vattnet varierar, men är på de flesta orter i Båstads kommun relativt hård. Hårdhetsgraden innebär att ju mjukare vatten, desto mindre rengöringsmedel och tvättmedel behöver man använda.

Var kommer vattnet ifrån?

En stor del av dricksvattnet inom NSVA kommer från Sydvatten som får vatten från sjön Bolmen i Småland. För att lösa den framtida vattenförsörjningen har Båstads kommun beslutat att ansluta en stor del av södra kommunen till Sydvatten. År 2022 anslöts kunder i området runt Torekov och delar av Förslöv.

I nästa etapp kommer resterande del av Förslöv, Grevie, Grevie kyrkby och Stora hult att anslutas. Området norr om Hallandsåsen kommer fortsatt att få sitt dricksvatten från grundvattenbrunnar i kommunen.

Spara på vattnet!

Grundvattenmagasinen i Båstads kommun är begränsade, vilket innebär att det är svårt att få vattnet att räcka till vid hög förbrukning. Detta gäller särskilt under sommarhalvåret när mer vatten används. På grund av begränsad vattentillgång utfärdar Båstads kommun bevattningsförbud vid behov.

Eget dricksvatten

Du som har egen brunn ansvarar för att vattnet räcker och för att kontrollera kvaliteten på dricksvattnet. Du bör ta prover på dricksvattnet och se över brunnen regelbundet.

 

 

Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre.

Vi har ingen möjlighet att återkoppla på dina synpunkter.


Senast uppdaterad: