Ungdomsbiljett för gymnasielever

Du som är folkbokförd i Båstads kommun och studerar på gymnasiet får en så kallad ungdomsbiljett från Skånetrafiken. Biljetten ger dig fritt resande dygnet runt i hela Skåne. Biljetten gäller från höstterminen det år du fyller 16 år till och med vårterminen det år du fyller 19.

Ungdomsbiljett

Ungdomsbiljetten är personlig och får inte lånas ut. Kom ihåg att du måste fylla i ditt namn på baksidan av kortet. Är du över 18 år kan du behöva visa legitimation när du reser med kortet. Tänk därför på att ta med detta på resan. Vid kontroll av kortet kan personalen se namn, födelsedatum och giltighet på kortet i sin handdator.

Din ungdomsbiljett gäller för fritt resande dygnet runt inom hela Skåne. Du kan resa med din ungdomsbiljett på alla linjer som trafikeras av Skånetrafiken. Det innebär stadsbussar, regionbussar, Öresundståg, Pågatåg, Krösatåg, närtrafik som körs av taxi samt färjan mellan Landskrona och Ven.

Ersättningskort

Tappar du bort ditt kort kan du få ett ersättningskort. Du betalar en administrativ avgift för kortet. Vänd dig till medborgarservice så hjälper de dig.

Skolbiljett till Hallandstrafiken

Du som studerar i Halland behöver göra en separat ansökan om skolbiljett till Hallandstrafiken. Skicka ansökningsblanketten till medborgarservice.

 

 

Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!Captcha * (obligatorisk)

Senast uppdaterad: