Viktigt meddelande1

Kontaktperson

Du som har en psykisk funktionsnedsättning kan ansöka om en kontaktperson att träffa regelbundet. Kontaktpersonen kan hjälpa dig att bryta isolering och ensamhet samt stötta dig att delta i sociala sammanhang.

Stödet utgår från dina intressen och behov för att du ska ha en meningsfull fritid. Ni kan till exempel ta en fika, gå på promenad eller åka på en utflykt. Kontaktpersonen fungerar som en medmänniska som hjälper dig att bryta isolering genom att du kommer ut i samhället. Du beviljas stöd ett visst antal tillfällen varje månad.

Ansök om kontaktperson

Du ansöker genom att fylla i blanketten ansökan om insatser enligt socialtjänstlagen. Du kan också ansöka om kontaktperson genom att kontakta medborgarservice.

En handläggare utreder och fattar beslut om din rätt till insatsen. Vid behov gör handläggaren hembesök eller ber om kompletteringar. Om du inte är nöjd med beslutet kan du överklaga det till Förvaltningsrätten. Mer information om hur du överklagar skickas med beslutet.

Vill du bli kontaktperson?

Vill du hjälpa någon som behöver extra stöd? Vi söker dig som vill bli kontaktperson till ungdomar eller vuxna med psykisk funktionsnedsättning. Som kontaktperson är du en vänskaplig kontakt som regelbundet stödjer en person att bryta isolering och att delta i olika sociala sammanhang. Aktiviteterna kan ske i eller utanför hemmet.

Anmäl intresse

Vill du anmäla intresse till att bli kontaktperson eller har du frågor? Då är du välkommen att kontakta medborgarservice.

För att bli kontaktperson behöver du lämna ett utdrag ur polisens belastningsregister.

 

 

Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre.

Vi har ingen möjlighet att återkoppla på dina synpunkter.


Senast uppdaterad: