Viktigt meddelande1

Borgerlig begravning

Borgerlig begravning innebär en minnesstund utanför kyrkan eller annat samfund. En borgerlig begravning är inte styrd av något regelverk, utan innehållet bestäms av efterlevande eller den avlidnes önskemål.

En borgerlig begravning kan utformas helt efter den avlidnes eller anhörigas önskemål. Du kan fritt välja lokal, musik och andra inslag under ceremonin. En begravningsbyrå kan hjälpa dig att utforma den borgerliga begravningen men det finns inget som hindrar att anhöriga själva ordnar och håller i den borgerliga begravningsceremonin. Kontakta en begravningsbyrå för mer information.

Begravningsombud

Alla kommuner har begravningsombud. Det är Länsstyrelsen som utser begravningsombuden.

Bo Wendt

Begravningsombud i Båstads kommun

Ombudet ser till att begravningsavgiften som du betalar används på rätt sätt. Ombudet ser också till att personer som inte är med i Svenska kyrkan får sina önskemål uppfyllda.

Du som inte är medlem i Svenska kyrkan kan kontakta begravningsombudet om du har några frågor som har med begravning utanför Svenska kyrkan att göra. Du kan också kontakta ombudet om du anser att dina intressen som berör begravningsverksamheten inte tillgodoses

 

 

Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre.

Vi har ingen möjlighet att återkoppla på dina synpunkter.


Senast uppdaterad: