Viktigt meddelande1

Simskola

Välkommen till sommarsimskolan på Malenbadet! Vi erbjuder undervisning till barn från tre år och uppåt.

Det kommunala utomhusbadet Malenbadet erbjuder simskola under tre perioder år 2024. Simundervisningen sker måndag till fredag och pågår i två veckor.

Våra grupper

För att gå fortsättningskursen ska barnet kunna simma minst 10 meter bröstsim (inte hundsim) med liksidiga bentag. Här fortsätter vi att repetera och bygga på grunderna i bröstsim och ryggsim. Vi provar också på dyk och livräddning samt tar lite simmärken.

Mål: Utveckla simtekniken i bröst- och ryggsim, förbättra utifrån individuella mål

Lek och Plask utgår från lekar i vatten som passar barn mellan tre och fyra år. I Lek och Plask ser vi helst att en förälder är med barnet i vattnet. I lekfulla övningar får barnet vattenvana och lär sig trivas i vattnet. Vi utgår alltid från att barnet ska ha roligt och känna sig trygg i vattnet.

Mål: Vattenvana. Efter kursen kan barnet fortsätta med Nybörjarkursen.

Du som vill gå märkestagningskursen ska kunna simma 200 meter. Här finslipar vi tekniken i bröstsim och ryggsim samt tränar på de olika delmoment som behövs för att uppfylla kraven både för de mest populära simmärkena och de mer avancerade märkena.

Mål: Uppfylla kraven för så många av Svenska Livräddningssällskapets och Svenska Simförbundets märken som möjligt.

I nybörjarkursen lär sig barnet grunderna i simning steg för steg. Att bli trygg i vattnet är det viktigaste för lusten att lära vidare och lekfulla övningar är därför första steget. Successivt går vi över till övningar som lär barnet riktiga arm- och bentag En del barn lär sig fort medan andra behöver längre tid på sig. Våra simlärare finns alltid i vattnet och ser till att varje barn får stöd och coaching för att utvecklas i sin egen takt. Alltid lekfullt, aldrig med tvång.

Mål: Ökad vattenvana, grunderna i bröst- och ryggsim, kunna flyta på mage och rygg utan flythjälp, simmar några meter bröstsim, plocka upp föremål på grunt vatten.

I teknikkursen ska barnet kunna simma minst 50 meter bröstsim och ryggsim. Vi fortsätter att utveckla barnets kunskaper i bröstsim, ryggsim, klädsim, dyk och livräddning och tar lite simmärken.

Mål: Utveckla simtekniken i bröst- och ryggsim, kunna simma längre sträckor och förbättras utifrån individuella mål.

Anmälan simskola

Du anmäler dig via vår e-tjänst. Här kan du också se under vilka perioder respektive grupp ges. Din anmälan är bindande.

Avbokning

Avbokning måste ske minst tre veckor före simskolans start för att inte debiteras. Vid avbokning ta kontakt med medborgarservice.

Kostnad

Båstads kommun erbjuder alla barn födda år 2017 och 2018 och som är folkbokförda i Båstads kommun en avgiftsfri simskola 2024.

  • En period i simskolan kostar 1 800 kronor.
  • Om ditt barn går i förskolan eller i skolan Båstads kommun kostar simskolan 800 kronor per period.

Betalning

Du betalar för en hel period även om du eller ditt barn endast går en del av perioden.

Betalning sker i samband med första lektionen. Du betalar i kassan med kort eller swish.

 

 

Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre.

Vi har ingen möjlighet att återkoppla på dina synpunkter.


Senast uppdaterad: