Viktigt meddelande1

Bjäre skola

Välkommen till Bjäre skola! På Bjäre skola går drygt 230 elever i årskurserna F-6. Det finns två fritidsavdelningar på skolan – Skogen och Havet.

Bjäre skola ligger mitt på Bjärehalvön med utsikt över hav, skog, åkrar och böljande kullar. Vårt upptagningsområde innefattar Grevie, Torekov och Västra Karup med omnejd där majoriteten av våra elever kommer till skolan med skolbuss. Inom vårt område finns också förskolor i Grevie, Västra Karup och Torekov.

Vi har en mycket hög andel utbildad och behörig personal både på fritidshemmet och på skolan.

Vår vision och undervisning

På Bjäre skola arbetar vi utifrån visionen ”med en helhetssyn på lärande i en föränderlig tid och för en hållbar framtid”. Vi vill att elever ska få upptäcka och uppleva genom glädje, trygghet, gemenskap och lärande.

Vi arbetar utifrån Tillgänglighetsmodellen. Modellen omfattar kunskap om konsekvenser av funktionsnedsättning för lärande, socialt samspel och valet av pedagogiska strategier. Den ger även kunskap om den fysiska lärmiljön som lokalernas utformning.

Våra lokaler

Skolan har ljusa och inbjudande lokaler. Klassrummen har en god ljudmiljö och med lugn och behaglig färgsättning som medverkar till att skapa en lugn lärandemiljö.

På skolan finns ett skolbibliotek och bibliotekarie finns tillgänglig för eleverna ett par dagar i veckan.

Idrottshallen är nyrenoverad och används under idrottslektioner och för aktiviteter på fritids under eftermiddagarna.

Vår matsal är ljus och hemtrevlig med plats för cirka 90 elever. Vi har även en mindre matsal med plats för ett färre antal elever för dem som önskar ett mindre sammanhang. Vi delar upp klasserna i olika matlag för att förhindra att vi är för många samtidigt i matsalen.

Skolmat

Maten lagas på plats i vårt tillagningskök och det bjuds på närproducerad och klimatsmart mat, salladsbuffé samt nybakat bröd varje dag.

Elevernas utemiljö

På vår skolgård finns bland annat linbana, kompisgunga, utescen, studsmattor och fotbollsplan. Vi har planerade rastaktiviteter flera dagar i veckan där fritidspedagoger planerar och genomför olika aktiviteter med eleverna.

Fritidshem

På Skogen F-2 och Havet 3-6 finns massor av plats för lek och fantasi. Personalen finns alltid till hands och följer med barnen under resten av skoldagen.

Fritidshemmets öppettider är mellan klockan 06.30-18.30. Det är vårdnadshavarens arbetstider/tid för studier som styr den tid som eleven är på fritids.

Elevhälsa och särskillt stöd

På varje grundskola finns ett elevhälsoteam (EHT). Elevhälsoteamet består av rektor, specialpedagog/speciallärare, skolkurator, skolsköterska och skolpsykolog. Vid behov kan det även ingå en logoped och studie- och yrkesvägledare.

Frånvaroanmälan

Du registrerar frånvaro i appen Edlevo. Vårdnadshavare ansvarar för att minst två veckor i förväg lägga in sitt barns omsorgstider i Edlevo. Här delar man upp dagen före och efter skolan. Till exempel om ditt barn kommer klockan 07.00 på morgonen och sedan stannar till 16.00 på eftermiddagen skriver du in två poster, 07.00 - 08.15 samt 14.00 (den tid barnet slutar den dagen) – 16.00.

Kontakta oss

Besöksadress

Glimmingevägen 36, Västra Karup

Rektor

Malin Sahlstrand
Telefon: 0431-771 90
E-post: malin.sahlstrand@bastad.se

Skoladministratör

Maj-Britt Maltesson
Telefon: 0431-773 83
E-post: maj-britt.maltesson@bastad.se

Fritidshem

Skogen F-2
Telefon: 0734-45 70 18

Havet 3-6
Telefon: 0708-83 62 70

Skoladministratör fritidshem

Annika Overby
Telefon: 0431-771 34
E-post: annika.overby@bastad.se

Elevhälsoteam på Bjäre skola

Sjuksköterska, Kerstin Brunosson
Telefon: 0431-774 48
E-post: kerstin.brunosson@bastad.se

Skolkurator, Emely Martell
Telefon: 0431-777 98
E-post: emely.martell@bastad.se

 

 

Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre.

Vi har ingen möjlighet att återkoppla på dina synpunkter.


Senast uppdaterad: