Viktigt meddelande1

Cykling

Njut av Båstad och Bjärehalvön från din cykel. Upplev slingrande grusvägar och nästan bilfria asfaltsvägar. Här cyklar du genom ett vackert och variationsrikt landskap längs stränder, små byar, åkrar och dramatiska raviner.

I Båstads kommun finns tre större leder; Kattegattleden, Buktenleden och Cykelleden Skåne. Du kan också hitta dina egna vägar att cykla med hjälp av cykelkartan.

Kattegattleden

En 39 mil lång näst intill bilfri cykelled med unikt havsnära läge, som sträcker sig längs kusten från Helsingborg i söder till Göteborg i norr. Kattegattleden är uppdelad i åtta olika etapper. Cykla hela leden eller välj att cykla en etapp i taget. Kattegattleden utsågs 2018 till ”Årets cykelled i Europa”.

Cykelleden Skåne

Den regionala Cykelleden Skåne är uppdelad i tre delleder som sträcker sig mellan Kristianstad-Ängelholm, Ystad-Båstad och Lomma-Kristianstad.

Leden som går mellan Ystad och Båstad är 251 kilometer lång och består av sju etapper. Här upplever du den stora variation som landskapet erbjuder.

Cykelleden erbjuder dig många mil härlig cykling där du passerar upplevelser i form av natur, kultur, boende och mat.

Buktenleden

Buktenleden är en kustnära mountainbikeled mellan Båstad och Laholm. Leden är 20 kilometer lång och knyter samman Båstad med den populära mountainbikeslingan Buktenbanan på Hökafältet i Laholms kommun.

Buktenleden går på stig blandat med asfalt från Båstad nedanför Malen, Riviera och Hemmeslöv för att sedan fortsätta på Kattegattleden bort till Laholms mountainbikeled. Starta din cykling vid Malenbadet och följ markeringarna som leder dig på stigarna längs kusten i ett böljande dynlandskap.

Bikepoints

En bikepoint är en plats där du får information om cykelleder, karta och annat som kan underlätta för dig som cyklar. Du har exempelvis möjlighet att pumpa din cykel och fylla vattenflaskan.

Bikepointen finns vid Malenbadets parkering.
Här finns en verktygsstolpe, du kan pumpa din cykel och fylla vattenflaskan.

Vid bikepointen finns bänkar med bord samt en grillplats. Du hittar också en tillgänglighetsanpassad toalett som är öppen året runt.

Bikepointen finns vid Grevie banvall. Här kan du pumpa din cykel och fylla vattenflaskan.

Här finns bänkar med bord, grillplats samt en tillgänglighetsanpassad toalett som är öppen året runt.

Bikepointen finns vid småbåtshamnen. Här kan du pumpa din cykel och slå dig ner på en picknickbänk.

En tillgänglighetsanpassad toalett som är öppen året runt finns vid hamnen. Toaletter finns också vid Torekovs sandstrand som är öppna från 30 april till 31 oktober. Vid Torekovs sandstrand finns även grillplats.

 

 

Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre.

Vi har ingen möjlighet att återkoppla på dina synpunkter.


Senast uppdaterad: