Parkeringsplatser

Vi har ungefär 3 000 parkeringsplatser i Båstads kommun. Här hittar du information om vad som gäller för parkeringarna och var du kan parkera.

I vår karta ser du var parkeringarna finns, hur länge du får parkera och vad det kostar. Vid större evenemang i Båstads tätort hänvisar vi dig som besökare i första hand till Prästlidens parkering på Italienska vägen.

Betala parkering

På vissa kommunala parkeringsplatser betalar du en avgift under perioden 1 juni-31 augusti. Parkeringsautomater finns i anslutning till de avgiftsbelagda parkeringarna. Du kan betala avgiften med kort, sms eller med appen Parkster. Vid varje parkering finns information om hur länge du får parkera och vad det kostar.

Så parkerar du med appen Parkster

Gå in på Parksters webbplats och följ anvisningarna i appen för att skapa ett konto och lägga till din bil.

Hitta rätt parkeringsplats i kartan, eller ange zonkoden som står på skylten vid parkeringsautomaten. Välj preliminär sluttid för din parkering och tryck sedan på “Välj bil och parkera“.

Dina aktiva biljetter hittar du under rubriken “Biljetter”. Härifrån kan du avsluta din parkering i förtid eller välja att förlänga tiden.

Parkera med husbil

Du som semestrar med husbil kan parkera på anvisade platser på Prästlidens parkering på Italienska vägen och vid Malenbadet på Havsbadsvägen i Båstad.

Parkeringsskiva

På en del platser i kommunen behöver du använda en parkeringsskiva. Du använder parkeringsskivan på de platser som har tidsbegränsning och som är skyltade med p-skiva.

Så använder du en parkeringsskiva

  • Vrid parkeringsskivan så att din ankomsttid visas vid pilen. Skivan är markerad med hel- och halvtimmar. Om du parkerar mellan dessa tidpunkter, sätter du tiden på följande halvtimme från den tidpunkt då du parkerade bilen. Exempel: om du anländer klockan 14.15 sätter du pilen på 14.30.
  • Om du parkerar innan avgiftsbelagd tid ska du ställa in klockslaget för när den avgiftsbelagda tiden börjar. Om du till exempel parkerar klockan 7.50 på en plats som är avgiftsbelagd från klockan 9.00 ställer du in p-skivan på klockan 9.00.
  • Parkeringstiden får inte överskrida den för platsen längst tillåtna tiden.
  • Placera parkeringsskivan synlig utifrån i fordonets framruta.

Här kan du hämta en parkeringsskiva

Om du inte har någon parkeringsskiva kan du hämta en gratis på bland annat Ica, systembolaget, Båstad turistbyrå eller i kommunhuset i Båstad.

 

 

Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!Senast uppdaterad: