Viktigt meddelande1

Registrera schema och frånvaro

När du har tackat ja till en plats på förskola ska du registrera ditt barns tider. Förskolan har rätt att begära in intyg och schema på arbete eller studier. Barnets schema baseras enligt skollagen på vårdnadshavarnas arbetstider, studietid och restid.

Om ditt barn går på en kommunal förskola registrerar du schema med ditt barns tider och frånvaro via appen Edlevo.

Du kan ange barnets schema först när platsen har startat. Lämna in schemaändringar fjorton dagar i förväg. När barnets schema är på väg att löpa ut får du en påminnelse tio dagar innan.

Om ditt barn går på en fristående förskola, vänd dig till förskolan för information om hur du lämnar in schema.

Kompetensutvecklingsdagar

Under sex dagar per år har vi begränsade öppettider på grund av kompetensutveckling. Om du har behov av barnomsorg under dessa dagar ska du kontakta personalen senast tre veckor före aktuell dag. För dig som har behov av barnomsorg under dessa dagar ordnar vi det på en förskola eller fritidshem i kommunen.

Så fungerar Edlevo

I Edlevo hanterar du ditt barns frånvaro och ledighet, ser skolscheman, anger dina kontaktuppgifter samt skickar meddelande till verksamheten.

Välj “barnschema” och “registrera schema” för att se aktuell kalender. En grön symbol visas om schema finns registrerat. Det är viktigt att du registrerar schema för de veckor som saknar den gröna symbolen.

Om ditt barn ska vara ledigt en dag registrerar du inget schema den dagen. Om ditt barn ska vara ledigt hela veckan markerar du detta genom att sätta en bock vid “ledig hela veckan”.

Ladda ner appen Edlevo

Du laddar ner appen Edlevo via Google Play eller App Store.

Logga in med Bank-id.

Om du inte har möjlighet att ladda ner och använda dig av appen når du alla funktioner via din webbläsare.

Om du inte har möjlighet att logga in med Bank-id använder du blanketten Barnschema.

 

 

Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre.

Vi har ingen möjlighet att återkoppla på dina synpunkter.


Senast uppdaterad: