Viktigt meddelande1

Budget- och skuldrådgivning

Vi kan hjälpa dig som bor i Båstads kommun med kostnadsfri budget- och skuldrådgivning. Vi kan också hjälpa dig med att ansöka om skuldsanering. Vi arbetar under sekretess och rådgivningen är kostnadsfri.

Att leva med ekonomisk stress är jobbigt och det påverkar ofta hälsan. Sök stöd i tid innan problemen blir större och du hamnar i en ekonomisk situation som blir svår att hantera.

Björn Eriksson

Budget- och skuldrådgivare

Vångavägen 2, Båstad

Detta kan du få hjälp med:

  • att göra en budget
  • att hitta möjligheter att förbättra din ekonomi
  • att hitta lösningar kring din skuldsituation
  • att förhandla med fordringsägare
  • att förmedla kontakt med Kronofogdemyndigheten, banker och andra instanser
  • att ansöka om skuldsanering samt få stöd i skuldsaneringsprocessen

Budgetrådgivning

Om utgifterna alltid tycks vara högre än inkomsterna är det bra att göra en budget för att få kontroll över din ekonomi. Tillsammans går vi igenom dina inkomster och utgifter för de närmaste månaderna och ställer samman en budget, bland annat för att du skall kunna prioritera de viktigaste utgifterna. Budgeten blir sedan ett verktyg för dig att hålla ordning på din hushållsekonomi.

Skuldrådgivning

Vi kan tillsammans med dig se vilka möjligheter som finns för att förändra en svår privatekonomisk situation. Vi går igenom dina skulder och upprättar en skuldförteckning för att få överblick över din skuldsituation. Du får hjälp med att räkna ut om du kan betala, och i så fall hur mycket du kan betala på dina skulder varje månad.

Skuldsanering

Om du är överskuldsatt och uppfyller de krav som skuldsaneringslagen ställer kan du få råd och stöd vid en ansökan om skuldsanering och genom hela skuldsaneringsprocessen. Vi går igenom förutsättningarna för en skuldsanering och har möjlighet att hjälpa dig med att fylla i en ansökan. Om du för tillfället inte uppfyller kraven men kanske gör det längre fram, kan vi tipsa dig om hur du förbereder dig för en framtida ansökan.

 

 

Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre.

Vi har ingen möjlighet att återkoppla på dina synpunkter.


Senast uppdaterad: