Viktigt meddelande1

Backabyns förskola

Välkommen till Backabyns förskola i Grevie! Vi är en förskola som består av två avdelningar, Nyponet och Kastanjen. Vi är en liten förskola indelade i två grupper, 1-3 år och 3-6 år.

Backabyns förskola ligger nära natursköna områden som vi utnyttjar i största möjliga mån. Förskolan har en stor utegård med gungor, sandlådor och odlingsbäddar.

På vår förskola går cirka 33 barn fördelade på två avdelningar. Våra ljusa och stora lokaler lockar till lek och aktiviteter. Vi är en liten förskola och våra pedagoger lägger stor vikt vid att all personal lär känna alla barn och vårdnadshavare. Detta för att alla ska känna sig trygga eftersom vi arbetar tillsammans mellan avdelningarna morgon och eftermiddag.

Backabyns förskola öppnar klockan 6.30 och stänger 18.30.

Trygg introduktion

Under vår introduktion startar vi upp med att vårdnadshavare och barn ska känna sig trygga i våra miljöer. Här skapar vi pedagoger en anknytning till barnet.

Pedagogisk dokumentation

För att följa barnets lärande använder vi oss av pedagogisk dokumentation. Barnet är själv med i skapandet av sin dokumentation tillsammans med oss pedagoger. Det bli ett redskap för kommunikation, reflektion och för att se barnets lärprocesser. Dokumentationen samlas i en digital lärplattform där vårdnadshavare tillsammans med sina barn kan följa deras utveckling och lärande i förskolan.

Utvecklingssamtal

Vi bjuder kontinuerligt in vårdnadshavare till utvecklingssamtal. Utvecklingssamtal brukar vi ha på våren och föräldramöte på hösten. Vi tycker det är viktigt med en öppen dialog mellan pedagoger och vårdnadshavare.

Kontakta oss

Besöksadress

Märgelvägen 1, Grevie

Rektor

Camilla Johansson
Telefon: 0431-773 59
E-post: camilla.johansson1@bastad.se

Skoladministratör

Annika Overby
Telefon: 0431-771 34
E-post: annika.overby@bastad.se

Avdelningar

Kastanjen
Telefon: 0431-773 39

Nyponet
Telefon: 0431-773 40

 

 

Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre.

Vi har ingen möjlighet att återkoppla på dina synpunkter.


Senast uppdaterad: