Viktigt meddelande1

Barn- och ungdomskultur

Kommunen erbjuder ett brett kulturutbud till barn och unga i förskola och grundskola.

Det är inspirerande och kul att uppleva saker tillsammans, och Båstads kommun arrangerar eller är med och arrangerar en mängd aktiviteter och evenemang för barn och unga – året om. Du hittar dem i vår evenemangkalender.

Biblioteken i Båstads kommun

På biblioteken händer det alltid något spännande! Här arrangeras olika aktiviteter för olika åldrar – barn, unga och vuxna! I deras kalender hittar du både aktiviteter i din hemkommun men också på andra orter som ingår i Familjen Helsingborg.

Aktiviteter för barn och unga under skollov

Under höstlovet, sportlovet och sommarlovet finns extra mycket kul att göra för barn och unga i kommunen. Här finns något för alla – besöka biblioteken, skapandeverkstad på kulturhuset eller kulturvandring i vår vackra utemiljö!

Lovaktiviteterna hittar du i kommunens evenemangskalender.

Kulturskola

Under terminerna kan du som är under 20 år ta del av Kulturskolans utbud. Kulturskolan i Båstads kommun verkar för att ge barn och unga meningsfulla kultur- och fritidsaktiviteter. Målet är att inspirera, motivera och utveckla musik-, dans och dramaintresset hos barn och ungdomar.

Kultur i förskola och skola

Utifrån läroplanen för förskolan och grundskolan arbetar Båstads kommun med att ge barn och elever möjlighet att utveckla de estetiska lärprocesserna samt främjande av lärandet och läsandet. Genom läsårsaktiviteter i bland annat ”kultur för lärande” säkerställs att alla barn och unga i kommunala förskolor och grundskolor får en likvärdig tillgång till kultur.

Båstads kommun erbjuder olika kulturaktiviteter för olika åldrar utifrån läroplan för förskola och grundskola.

 

 

Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre.

Vi har ingen möjlighet att återkoppla på dina synpunkter.


Senast uppdaterad: