Viktigt meddelande1

Måltider i förskola, grundskola och gymnasium

Vi serverar cirka 3 000 luncher varje dag i våra kommunala förskolor och skolor. Skolmåltiden är näringsrik så att barnen och eleverna ska få energi och orka hela skoldagen. Skolmaten är kostnadsfri för alla barn och elever.

Måltiderna är näringsriktiga och klimatsmarta. Vi tillagar så mycket som möjligt från grunden av råvaror med god kvalitet. Vi värnar om att servera svenskt, ekologiskt, närodlat och efter säsong.

Lunch

Vi erbjuder dagligen två alternativ varav ett vegetariskt och en stor salladsbuffé på kommunens alla skolor. På förskolorna erbjuder vi minst ett alternativ samt en varierad salladsbuffé.

Frukost och mellanmål

På fritidshem och förskolor erbjuder vi frukost och mellanmål. Frukosten som serveras är varierad så som exempelvis smörgås med pålägg och grönsak, yoghurt, fil, flingor eller müsli, gröt, ägg samt frukt.

Till mellanmål serverar vi exempelvis smörgås med pålägg och grönsak, smoothie, gröt, yoghurt, flingor eller müsli.

Behöver du specialkost?

Alla barn och elever som behöver specialkost serveras en näringsriktig måltid. Maten liknar så långt det är möjligt dagens rätt.

Meddela skolan eller förskolan om ditt barn behöver specialkost av medicinska skäl. Vi ber dig även att kontakta oss om behovet av specialkost har förändrats. Du som redan har lämnat in ett aktuellt läkarintyg behöver inte lämna in ett nytt. Vänligen kontakta köket på ditt barns förskola eller skola vid sjukdom eller ledighet.

Ansök om specialkost

Du som vill ansöka om specialkost för ditt barn fyller i blanketten och bifogar läkarintyg. Du kan också fråga efter blanketten i skolan eller på förskolan. Lämna ifylld blankett samt läkarintyg till köket på ditt barns skola eller förskola.

Hur kan jag påverka maten?

Vi vill att alla barn och elever ska vara nöjda med skolmaten. Du har rätt att påverka din skolmåltid. Bästa sättet att påverka matsedeln och skolmåltiden är genom att delta i matrådet på din skola. Ett annat sätt att påverka är att berätta för måltidspersonalen vad du tycker om maten som serveras.

Vem lagar maten?

I våra kök arbetar kockar och köksbiträden. Måltidsenheten planerar, tillagar och levererar måltider till alla kommunala förskolor, grundskolor och gymnasieskolor i Båstads kommun. Matsedeln komponeras av kockar, måltidsutvecklare och måltidschef.

EU-finansierad mjölk

Skolmjölken som vi serverar finansieras delvis av Europeiska garantifonden för jordbruket. Syftet med EU-stödet är att fler elever och barn ska ges möjlighet att dricka mjölk i skolan.

Kontakt

Du når måltidsenheten genom att kontakta medborgarservice.

 

 

Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre.

Vi har ingen möjlighet att återkoppla på dina synpunkter.


Senast uppdaterad: