Viktigt meddelande1

Flytta ditt företag hit

Båstads kommun ligger på en attraktiv plats – mellan Öresundsregionen och Göteborgsregionen. Detta ger oss utmärkta förutsättningar för tillväxt och utveckling. Många företagare lockas också av närheten till havet och naturen som finns i kommunen.

När du startar företag i Båstad så blir du en del av ett fantastiskt entreprenörskap som finns i kommunen. Här jobbar vi för att det ska vara enkelt att starta, driva och utveckla företag. Det finns ett stort nätverk så du kommer inte vara ensam. Genom åren är det många som har startat företag här. Branschbredden är stor och det finns många att inspireras av. Näringslivet består främst av små och medelstora företag. Men det finns även stora börsnoterade bolag.

Det är också enkelt att ta sig till och från kommunen. Både europavägar, tåg och flyg finns i vår närhet. På Bjärehalvön är det aldrig långt till något. Du når Malmö på en timme, lägg till 30 minuter och du är i Köpenhamn. Två timmar norrut ligger Göteborg och Stockholm når du enkelt med tåg eller flyg.

Som om inte allt detta vore nog – möjligheten till förhöjd livskvalitet är stor om du väljer att bosätta dig i bygden. Bjäre erbjuder ett fantastiskt utbud av mat, nöje och upplevelser, dessutom är det otroligt vackert här.

Åtta skäl till varför du ska etablera dig i Båstads kommun:

  1. Stor entreprenörsanda.
  2. Bygden är ett starkt varumärke.
  3. Stort nyföretagande i kommunen.
  4. Hög samverkan företag emellan.
  5. Inspirerande branschbredd.
  6. Strategiskt bra läge.
  7. Företagslots till din hjälp.
  8. Möjlighet till ökad livskvalitet.

Båstads kommuns vision för näringslivet

”I Båstads kommun är det enkelt och attraktivt att starta, driva och utveckla företag. Tillsammans arbetar vi målinriktat för en attraktiv plats och hållbar tillväxt för företag och människor.

Hög service och tillgänglighet är en självklarhet för oss i Båstad och möjliggör ett stolt ambassadörskap samt ett bättre och enklare sätt att leva, verka och utvecklas på.”

Företagsklimatet en prioriterad fråga

I Båstads kommun ska det vara enkelt, attraktivt och självklart att starta, driva och utveckla företag. Ett levande näringsliv är en förutsättning för en växande kommun och ett gott företagsklimat är en prioriterad fråga i kommunen. Som företagare ska kontakten med kommunen vara smidig, serviceinriktad och rättssäker.

Svensk Näringsliv genomför varje år en enkät där företagarna i kommunen får svara på ett antal frågor. Ta del av aktuellt resultat på deras webbplats.

Vill du etablera ditt företag i Båstads kommun?

Det finns flera aktörer som kan hjälpa dig som funderar på att etablera företag i Båstads kommun. Vi har listat några du kan kontakta för råd och stöd.

Letar du efter lediga lokaler eller verksamhetsmark till ditt företag har vi samlat information kring det.

 

 

Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre.

Vi har ingen möjlighet att återkoppla på dina synpunkter.


Senast uppdaterad: