Viktigt meddelande1

Hjälpmedel

Du kan hyra olika hjälpmedel från Båstads kommun som kan underlätta din vardag, till exempel en rollator, duschpall eller toalettförhöjning.

Det är en arbetsterapeut eller fysioterapeut som bedömer ditt behov och provar ut de hjälpmedel som du behöver och förskriver dessa.

Region Skåne ansvarar för alla hjälpmedel till barn och ungdomar upp till 20 år. De ansvarar också för följande hjälpmedel till vuxna: elrullstolar, kommunikationshjälpmedel och hjälpmedel för syn och hörsel.

Hjälpmedelsabonnemang

Du betalar en avgift för bedömning och utprovning av hjälpmedel samt hyra varje månad. Bedömningen påbörjas vid första kontakten med legitimerad personal och avslutas i samband med utprovning av hjälpmedel. Hyran som du betalar är densamma oavsett hur många hjälpmedel du hyr.

När du hyr hjälpmedel ingår instruktioner om funktioner och användning av hjälpmedlet, anpassning av hjälpmedlet, uppföljningar enligt gällande rutiner, teknisk service/kontroller bedömda av förskrivaren och hämtning av vissa stora hjälpmedel.

Återlämning av hjälpmedel

När ditt behov upphör ansvarar du eller din närstående för återlämning av dina hjälpmedel till kommunens hjälpmedelsförråd. Du kan lämna tillbaka dina hjälpmedel alla dagar i veckan, dygnet runt. Vissa större hjälpmedel så som personlyft och portabla ramper hämtar Båstads kommun utan kostnad.

Om du inte kan återlämna dina hjälpmedel själv till hjälpmedelsförrådet kan kommunen hämta dina hjälpmedel. Du betalar en engångsavgift för hämtning.

Hjälpmedelsförråd på Bjäredalen

Profilvägen 3A, Förslöv

Vi rengör och återanvänder hjälpmedel som har lämnats in. Detta innebär att du inte är garanterad ett nytt hjälpmedel. Om du hellre önskar att köpa ett helt nytt hjälpmedel kan du göra detta i sjukvårdsaffärer eller andra specialbutiker.

 

 

Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre.

Vi har ingen möjlighet att återkoppla på dina synpunkter.


Senast uppdaterad: