Viktigt meddelande1

Rådgivning och stöd

Ska du starta ett nytt företag eller göra större ändringar i ditt nuvarande företag finns det mycket att tänka på. Behövs tillstånd? Måste verksamheten anmälas? Krävs bygglov? Vi hjälper dig längs vägen!

Det finns flera aktörer som kan hjälpa dig som funderar på att starta företag eller är redo att utveckla ditt bolag. Här listar vi några av dem du kan kontakta för råd och stöd.

Företagslots

Bild på youtubefilmen om företagslotsen

Du som vill starta eller utveckla en verksamhet i Båstads kommun kan kontakta företagslotsen. Lotsen kan ge dig vägledning och råd och samordnar dina kontakter med kommunen. Vid ett så kallat lotsmöte kan du träffa tjänstepersoner i kommunen som är aktuella för just din verksamhet. Målet är att göra det enklare att starta, driva och etablera företag i kommunen.

Företagslotsen är en kostnadsfri tjänst. Lotsen fattar inga beslut.

Kontakta företagslotsen direkt eller via medborgarservice.

Företagslots

Båstad Turism och Näringsliv

Har du frågor om det lokala näringslivet kan du alltid kontakta Båstad Turism & Näringsliv (BTN). De kan ge dig stöd vid en nyetablering. Eller medverka till ett befintligt företags utveckling. Kontakta dem om du behöver ett bollplank.

Nyföretagarcentrum

Nyföretagarcentrum erbjuder dig som funderar på att starta företag kostnadsfri, konfidentiell och objektiv starta-eget rådgivning. Dessutom erbjuder de individuell coaching och ett mentorskapsprogram tillsammans med ett stort aktivt nätverk inom näringslivet.

Tillsammans med Båstads kommun och Båstad Turism och Näringsliv anordnar de inspirationsträffar om vad det innebär att starta och driva företag.

 

Almi Skåne

Almi Skåne erbjuder kostnadsfri rådgivning, praktiskt stöd samt finansiering till dig som vill starta nytt företag eller redan driver företag.

 

Verksamt

Verksamt.se är en tjänst som gemensamt drivs av Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket. Här samlar myndigheterna information och e-tjänster som du som ska starta eller driver företag kan ha nytta av. På Verksamt.se finns också checklistor om att starta företag.

 

Energi- och klimatrådgivning

Du som har ett mindre eller medelstort företag eller företräder en förening kan få kostnadsfri och oberoende energi- och klimatrådgivning om hur du kan minska din energianvändning. Du kan få rådgivning via telefon eller via besök.

Båstad samarbetar med fyra andra kommuner om energi- och klimatrådgivning. Klimatrådgivaren når du via Helsingborgs stads webbplats.

 

 

 

Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre.

Vi har ingen möjlighet att återkoppla på dina synpunkter.


Senast uppdaterad: