Viktigt meddelande1

Klockarebyns förskola

Klockarebyns förskola ligger mitt på Bjärehalvön – i Västra Karup. Vi finns i samma byggnad som Bjäre skola. Hos oss går 72 barn fördelade på fyra avdelningar.

Klockarebyns förskola består av två avdelningar för de mindre barnen, Gläntan och Stubben samt två avdelningar för de äldre barnen, Täppan och Ängen. Totalt har förskolan plats för 72 barn.

  • Gläntan: plats för 15 barn i de yngre åldrarna.
  • Stubben: plats för 15 barn i de yngre åldrarna.
  • Täppan: plats för 20 barn i de äldre åldrarna.
  • Ängen: plats för 22 barn i de äldre åldrarna.

Förskolan finns i samma byggnad som Bjäre skola. Inne finns stora, ljusa lärmiljöer och ute i närområdet finns lekplats, skogsmiljö, idrottshall och en härlig utegård för lek och bus. Klockarebyns förskola delar tillagningskök med Bjäre skola och maten serveras inne i förskolans egen matsal. Vi har även tillgång till skolbiblioteket och lånar ofta böcker där.

Så arbetar vi

Vi arbetar för att alla barn ska känna lika värde på förskolan och att alla får utforska och upptäcka i sin egen takt och efter sina egna förutsättningar. Både projekten på de olika avdelningarna och våra lärmiljöer på Klockarebyn utformas utefter läroplanens mål i samspel med barnens intressen och behov.

Lärmiljöerna på förskolan är i ständig förändring utefter barnens intressen och behov samtidigt som vi har några som är beständiga som vår stora ateljé där barnen har möjlighet att utforska estetik i olika former samt vår utemiljö där det erbjuds olika former av lek och motorik främjande aktiviteter så som till exempel vår nya klätterställning.

Trygg introduktion

På Klockarebyn inskolar vi barnen utifrån en fem dagars modell där vårdnadshavare är med under inskolning till en början för att successivt gå ifrån kortare stunder för att mot slutet av inskolning lämna helt. Inskolning börjar med kortare dagar och förlängs under veckans gång till ordinarie lämning- och hämtningstider så att barnet får vara med under alla dagens aktiviteter.

Vårt arbete med barnens trygghet och trivsel utgår från vår likabehandlingsplan och värdegrundsarbetet pågår aktivt under läsåret trygghetsvandringar tillsammans med barnen och aktiva samtal med vårdnadshavare med mera.

Pedagogisk dokumentation

Barnens lärande dokumenteras och förmedlas via daglig kontakt med vårdnadshavare samt genom både vår infoskärm i hallen på nedre plan och genom lärplattformen Unikum. Via Unikum delges information till vårdnadshavare, lärloggar för barnen både på individnivå samt gruppnivå, utvecklingssamtal med mera.

Kontakta oss

Besöksadress

Glimmingevägen 36, Västra Karup

Rektor

Camilla Johansson
Telefon: 0431-773 59
E-post: camilla.johansson1@bastad.se

Skoladministratör

Annika Overby
Telefon: 0431-771 34
E-post: annika.overby@bastad.se

Avdelningar

Gläntan
Telefon: 0431-773 55

Täppan
Telefon: 0431-772 76

Ängen
Telefon: 0431-774 86

Stubben
Telefon: 0431-773 54

 

 

Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre.

Vi har ingen möjlighet att återkoppla på dina synpunkter.


Senast uppdaterad: