Viktigt meddelande1

SFI, Svenska för invandrare

Svenska för invandrare är till för vuxna som inte har svenska som modersmål. Du lär dig grundläggande svenska genom att lyssna, läsa och skriva. Sfi-undervisningen är kostnadsfri.

Att lära sig språket är kanske något av det allra viktigaste i ett nytt land. För dig som är nyanländ i Sverige finns utbildningen svenska för invandrare (sfi). Det är en grundläggande utbildning i svenska språket samt viss kännedom om svensk kultur. Utbildningen riktar sig till vuxna invandrare som inte har svenska som modersmål.

Sfi-undervisningen är kostnadsfri men du behöver vara folkbokförd i kommunen för att få gå utbildningen hos oss. Du kan inte få studiestöd från CSN för studier inom sfi.

Sfi-undervisningen ges via vuxenutbildningen på Akademi Båstad. Vi finns i samma hus som biblioteket i Båstad.

Akademi Båstad vuxenutbildning

Vem har rätt att studera på sfi?

Du har rätt studera svenska för invandrare om du:

  • Är vuxen (från och med 1 juli det år du fyller 16 år).
  • Saknar grundkunskaper i svenska språket.
  • Är folkbokförd i Båstads kommun.

Hur anmäler jag mig för att studera på sfi?

En studie- och yrkesvägledare kan hjälpa dig att skriva in dig på sfi. För att vi ska kunna hjälpa dig på bästa sätt behöver du förbereda dig genom att:

  • Ta med personnummer (gäller inte EU-medborgare och kvotflyktingar).
  • Ta med legitimation.
  • Fundera över frågor gällande skola, arbete, datorvana och barnomsorg då detta är några av frågorna som vi kommer ställa till dig under mötet.

Sfi-studier kan ges på distans men då krävs det att du arbetar minst 50 procent eller är föräldraledig. Du måste kunna visa upp ett arbetsgivarintyg på att du minst arbetar 50 procent. För att studera hemifrån krävs det att du har tillgång till en dator. Distansundervisningen sker på kvällstid, en gång i veckan.

Studie- och yrkesvägledare

Akademi Båstad vuxenutbildning

Lyckan 15, 269 31 Båstad

 

 

Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre.

Vi har ingen möjlighet att återkoppla på dina synpunkter.


Senast uppdaterad: