Anpassad gymnasieskola

Anpassade gymnasieskolan är en fyraårig utbildning som vänder sig till dig som är mellan 16 och 20 år och som har en intellektuell funktionsnedsättning eller en förvärvad hjärnskada.

Nationella och individuella program

Anpassad gymnasieskola består av nationella program och individuella program. Det finns nio nationella program inom den anpassade gymnasieskolan. De är alla yrkesförberedande med syfte att förbereda eleverna för ett yrkesliv. Alla anpassade gymnasieprogram, både individuella och nationella, pågår under fyra år.

De nationella programmen är framför allt yrkesförberedande. Ett nationellt program kan även genomföras som gymnasial lärlingsutbildning, där minst halva utbildningen sker ute på en eller flera arbetsplatser.

De individuella programmen är till för de elever som inte kan följa undervisningen på ett nationellt program. På det individuella programmet läser eleverna ämnesområden i stället för ämnen.

Anpassad gymnasieskola för dig som bor i Båstads kommun

Du som bor i Båstads kommun och är i behov av anpassad gymnasieskola kan välja skola i Helsingborg, Ängelholm, Svalöv eller Klippan. Alla de nio nationella programmen och ett individuellt program finns tillgängliga.

 

 

Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!Captcha * (obligatorisk)

Senast uppdaterad: