Viktigt meddelande1

Jourhem

Som jourhem tar du emot barn och ungdomar för en akut placering under en kortare tid.

Det händer att livet för barn och ungdomar i Båstads kommun plötsligt vänds upp och ner och att de av olika anledningar måste lämna sin ursprungsfamilj och sitt hem. Då behöver vi dig som kan öppna ditt hem och din famn för att ta emot ett barn eller ungdom med mycket kort varsel. Som jourhem finns du där när någon behöver det som mest.

Vem kan bli jourhem?

Som jourhem måste du bo i eller i närheten av Båstads kommun för att barnen och ungdomarna ska få möjlighet att fortsätta i sin ordinarie förskola eller skola. Att vara jourhem är ett uppdrag som omfattar alla veckans dagar och tider. Uppdraget kräver att en vuxen i familjen är hemma på heltid. Det är värdefullt om du har tidigare uppdrag som familjehem eller annat arbete med barn och ungdomar.

Vilket stöd får jag som jourhem?

Som jourhem har du ett nära samarbete med socialtjänsten och får regelbunden handledning och stöd av familjehemssekreterarna.

Så blir du ett jourhem

Du ansöker om att bli jourhem genom att skicka in intresseanmälan.

Alla familjer är välkomna att ansöka om att bli jourhem. När du har ansökt om att bli jourhem gör socialtjänsten en utredning för att bedöma familjens lämplighet för uppdraget. I utredningen ingår registerkontroller, informationsbesök, hembesök, referenstagning och fördjupningsintervjuer. Bedömningar görs löpande under processen.

Avtal och ersättningar

Som jourhem får du arvode för den tid och insats som uppdraget kräver och omkostnader för de faktiska kostnaderna. Ett avtal upprättas mellan socialnämnd och jourhemmet.

 

 

Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre.

Vi har ingen möjlighet att återkoppla på dina synpunkter.


Senast uppdaterad: