Viktigt meddelande1

Kommunens arkiv

I kommunens arkiv kan du leta efter ditt gamla skolbetyg, ta fram beslut som tagits av en kommunal nämnd, släktforska eller hembygdsforska.

Kommunens centralarkiv hittar du på kommunhuset i Båstad, Vångavägen 2 i Båstad. Hit kan du vända dig för att ta del av arkivets handlingar. Det är gratis att ta del av handlingar men vi kan komma att ta ut en avgift för kopior. Kommunarkivet är öppet för besök efter överenskommelse.

Studerar du på gymnasiet, universitetet eller forskar du? Då kan du använda dig av arkivet för underlag till specialarbete och uppsatser eller för källmaterial till forskning.

Ritningar över fastigheter och bygglovshandlingar kan du inte beställa hos oss. Kontakta kommunens medborgarservice eller Lantmäteriets webbtjänst Min fastighet.

Vad är kommunens arkiv?

Det centrala arkivet i kommunhuset i Båstad är kommunens slutarkiv. Här bevarar vi handlingar som framställs i den kommunala förvaltningen. De handlingar som bevaras i centralarkivet är en del av vårt kulturarv och utgör kommunens minne och historia.

Tack vare arkivet garanteras också allmänhetens rätt att kunna ta del av allmänna handlingar. Undantag är de handlingar som är skyddade av sekretess, som vanligtvis inte lämnas ut utan särskilda skäl.

Beställa betygskopia

Betyg från grundskola, gymnasieskola, Komvux och vuxenutbildning finns i kommunens centralarkiv i Båstad. Beroende på hur gamla betygen är kan du beställa dem från oss eller direkt från skolan.

I kommunarkivet förvaras majoriteten av kommunens äldre avgångsbetyg, från 1800-talet fram till idag. Om du vill beställa en kopia av ditt avgångsbetyg kan du göra det via formuläret. Din beställning kommer att hanteras av antingen kommunarkivet eller skolan.

Formulär för att beställa betygskopia

Här kan du beställa betygskopia. Fyll gärna i så många uppgifter som du kan då det kommer att underlätta hanteringen. Yngre betyg kan ofta finnas på respektive skola.


Typ * (obligatorisk)
Typ

(åååå-mm-dd-xxxx)

Så här vill jag ta emot betygskopian * (obligatorisk)
Så här vill jag ta emot betygskopianBildarkiv

Vid önskemål om gamla bilder från Båstad och Bjärehalvön - kontakta medborgarservice.

 

 

Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre.

Vi har ingen möjlighet att återkoppla på dina synpunkter.


Senast uppdaterad: