Kontaktperson

Du som har en funktionsnedsättning kan ansöka om en kontaktperson att träffa regelbundet. Kontaktpersonen hjälper dig att bryta isolering och stöttar dig att delta i olika aktiviteter.

Stödet utgår från dina intressen och behov. Tillsammans hittar ni på olika aktiviteter för att du ska ha en meningsfull fritid. Ni kan till exempel ta en fika, gå på promenad eller åka på en utflykt. Kontaktpersonen fungerar som en medmänniska som hjälper dig att bryta isolering genom att du kommer ut i samhället. Du beviljas stöd ett visst antal tillfällen varje månad.

Så här ansöker du om LSS

Du som är över 15 år ansöker själv om stöd enligt LSS. Behöver du hjälp kan din vårdnadshavare, god man eller förvaltare hjälpa dig att ansöka. Du ansöker genom att fylla i blanketten Ansökan om insatser enligt LSS.

Du skickar blanketten till:

Myndighetsenheten
Båstads kommun
269 80 Båstad

När vi har fått in din ansökan utreder en handläggare din situation och dina behov. Handläggaren tar sedan ställning till om du tillhör någon av personkretsarna. Om du tillhör någon av personkretsarna beslutar handläggaren om du har rätt till och behov av de insatser som du har ansökt om. En del personer kan ha rätt till flera insatser samtidigt.

Är du missnöjd med beslutet kan du överklaga det till Förvaltningsrätten. Mer information om hur du gör för att överklaga framgår av beslutet.

Kontakta medborgarservice för mer information om stöd och service enligt LSS.

Vill du bli kontaktperson?

Vill du hjälpa någon som behöver extra stöd? Vi söker dig som vill bli kontaktperson till ungdomar eller vuxna med psykisk funktionsnedsättning. Som kontaktperson är du en vänskaplig kontakt som regelbundet stödjer en person att bryta isolering och att delta i aktiviteter och olika sociala sammanhang. Aktiviteterna kan ske i eller utanför hemmet.

Anmäl intresse

Vill du anmäla intresse till att bli kontaktperson eller har du frågor? Då är du välkommen att kontakta medborgarservice.

För att bli kontaktperson behöver du lämna ett utdrag ur polisens belastningsregister.

 

 

Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!Captcha * (obligatorisk)

Senast uppdaterad: