Viktigt meddelande1

Buss, tåg och flyg

Genom att resa kollektivt minskar du på utsläpp, buller och trängsel i din närmiljö. I Båstads kommun kan du resa med buss, närtrafik och tåg i kollektivtrafiken. Det finns också en flygplats i närheten.

Resa med buss eller tåg

Beroende av vart du vill resa får du välja Skånetrafiken för resor inom kommunen och resor söderut. För resor norrut får du välja Hallandstrafiken.

Områden som saknar busslinjer

I de områden som saknar busslinjer finns det närtrafik istället. Närtrafik är ofta resor med taxi. Du behöver alltid förbeställa resorna.

Kommer telefonikonen upp när du söker din resa har du möjlighet att åka med förbeställd trafik.

Seniorbiljett – reskort för dig över 75 år

Du som har fyllt 75 år och är folkbokförd i Båstads kommun reser fritt med kollektivtrafiken med Skånetrafikens Seniorbiljett inom kommunen.

Så här fungerar kortet

Seniorbiljetten gäller dygnet runt inom Båstads kommun. Kortet gäller inte vid resor med färdtjänst. Seniorbiljetten är personlig och bara du får resa med det. Visa kortet för kortläsaren ombord vid varje resa och ha alltid med dig din legitimation. Den ska du kunna visa upp tillsammans med seniorbiljetten vid en biljettkontroll.

Så får du ditt kort

Du behöver inte beställa kortet utan det skickas automatiskt till dig cirka en månad efter du fyllt 75 år.

Är du nyinflyttad och 75 år eller äldre skickas ett seniorkort hem till dig cirka en månad efter det datum du blivit folkbokförd i kommunen.

När du får kortet är det klart att använda.

Vill du resa utanför Båstads kommun

Vill du fortsätta resan utanför Båstads kommun köper du en biljett innan du påbörjar din resa. Du köper biljett från sista zonen i kommunen och vidare. Om du reser i motsatt riktning löser du biljett till och med första zonen i kommunen.

Om du inte fått din seniorbiljett eller den inte fungerar

Om du inte har fått ditt kort kontaktar du kommunens medborgarservice.

Har du förlorat ditt kort eller har problem med att få kortet att fungera ska du kontakta Skånetrafikens kundservice eller besöka något av deras kundcenter.

Skånetrafikens kundservice

Skolskjuts

Har ditt barn lång väg till skolan eller av annan anledning svårt att ta sig till och från skolan kan ditt barn ha rätt till skolskjuts.

Resa med flyg

Du kan också flyga till och från Båstads kommun. Flygplatsen ligger utanför Ängelholm, cirka 25 kilometer från Båstad.

 

 

Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre.

Vi har ingen möjlighet att återkoppla på dina synpunkter.


Senast uppdaterad: