Viktigt meddelande1

Papperskorgar och skräp

I kommunen finns papperskorgar och soptunnor placerade i vår gemensamma utemiljö. De finns till för att skräp ska hamna där det hör hemma. Hjälp oss att skapa trivsamma utemiljöer för alla – såväl promenadstråk, lekplatser, hav och stränder.

Om du upptäcker att en papperskorg är trasig eller behöver tömmas felanmäler du det via Båstads kommuns app för felanmälan eller direkt via formuläret på webben.

Större evenemangstunnor under sommaren

I Båstads kommun är det liv och rörelse under sommarmånaderna. Fler evenemang äger rum och vi har många badgäster som besöker våra stränder. Därför placerar vi ut större tunnor vid flera platser för att det ska vara lätt för alla besökare att slänga skräpet rätt. Bland annat vid kommunala badplatser och på allmänna platser med högt besökstryck.

Hundbajspåsar

Hundbajspåsar finns utplacerade på olika platser i Båstad (exempelvis vid promenadstråk och andra offentliga miljöer).

Papperskorgar och hundlatriner töms vid behov. Under lågsäsong tömmer kommunen papperskorgarna minst en gång i veckan och under högsäsong minst en gång per dag och vid behov.

Om du upptäcker att det saknas hundbajspåsar vid en station felanmäler du det via Båstads kommuns felanmälan.

Kommunala badplatser

I kommunen finns nio kommunala badplatser. Under sommarmånaderna och när det är badsäsong (juni – augusti) utökar vi renhållningsarbetet på de kommunala badplatserna för allas trivsel. Bland annat rensar vi sand och tång vid behov och ställer ut större skräptunnor på platserna under perioden 30 april – 31 oktober.

Följande badplatser är kommunala:

  • Eskilstorps sandstrand
  • Malens havsbad
  • Glimminge strand
  • Morgonbryggan, Torekovs hamn
  • Segelstorps strand
  • Skansenbadet, Båstad hamn
  • Storahults strand
  • Torekovs strand
  • Ydrehall Torekov

På samtliga kommunala badplatser tar vi provtagning för att säkerställa kvalitén på badvattnet. Provtagning sker främst under badsäsong.

Övriga badplatser i Båstads kommun kan skilja sig från kommunens renhållningsföreskrifter.

Klotter

Om du upptäcker klotter på allmän plats felanmäler du det via Båstads kommuns felanmälan. Vi arbetar så snabbt som möjligt med att ta bort klottret.

 

 

Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre.

Vi har ingen möjlighet att återkoppla på dina synpunkter.


Senast uppdaterad: