Viktigt meddelande1

Publicerad:

ikon

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

Rosa aktivitetsbox.

Piffl är en aktivitetsbox och tjänst för sport och fritid som aktiverar våra uterum så som näridrottsplatser, parker och aktivitetsytor.

Aktivitetsboxar ökar möjligheten för spontan aktivitet

I sommar kan invånare och besökare i kommunen spontant aktivera sig med hjälp av Piffls aktivitetsbox. Aktivitetsboxen kommer att placeras på grönområdet Gulstad i Båstad under perioden 1 maj till och med 31 augusti.

Piffl är en aktivitetsbox och tjänst för sport och fritid som aktiverar våra uterum så som näridrottsplatser, parker och aktivitetsytor.

- Båstads kommun väljer att satsa på Piffl för att öka den spontana rörelsen i Båstad för alla, oavsett ålder. Piffl är ett väldigt smidigt sätt att tillgängliggöra aktiviteter för kommuninvånare, detta utan att varje enskild individ behöver köpa egen utrustning, säger Magnus Andersson, fritidschef Båstads kommun.

Genom Piffls app får man tillgång till rosa aktivitetsboxar fyllda med sporter, utomhusspel och träningsredskap. I appen finns även en aktivitetskarta med utmarkerade platser där man kan utöva aktiv fritid. Exempelvis kan man hitta sitt närmaste utegym eller se vart fotbolls- och basketplaner finns.

- Utöver aktivitetsboxen placerar vi även ut två fotbollsmål på gräsytan. Vi vill att platsen ska bli en rolig yta med aktiviteter för alla, barn som vuxna och familjer, säger Magnus Andersson.

Så här funkar det

Senast uppdaterad: