Hundparken

Om konstvekrket

Konstnär

Plats

Sara Ångström

Vid parkeringen i Sinarpsdalen

Om konstverket

Konstverket ”Hundparken” består av ett antal skulpturer skapade i stengodslera. Skulpturerna invigdes 2023 och är en del i projektet Kultur i natur. Syfte med projektet är att utveckla banvallen mellan Båstad och Förslöv till en plats för just kultur i natur.

Så här skriver Sara själv om Hundparken.

"En plats att starta eller avsluta promenaden i vackra Sinarpsdalen. Med eller utan hund kan du alltid hälsa på en här, kanske klia den på magen eller bakom örat. Hundarna har själva varit med och bestämt sina uttryck, även om jag styr över vad jag gör så blir det alltid något litet uttryck eller pose som de själva har påverkat.

Det är en av sakerna som är så spännande med lera, att den känns levande. Vi kanske kan kalla det “medbestämmande skulptur”? Det gör också att det blir en kärleksfull process att skapa dem. Ser du förresten att de är placerade i en form av ett hjärta? Det viktigaste med Hundparken för mig är att den ska ge en härlig känsla och sprida glädje. Jag hoppas att du som besöker den känner det, och klappa gärna hundarna så att de också får lite kärlek."

Om konstnären

Sara Ångström är en skulptur- och smyckekonstnär som främst jobbar i lera och metall. Materialets speciella egenskaper är centrala i hennes skapandeprocess och hon tar ofta inspiration från djur och natur i sitt konstnärskap.

Hon är utbildad vid Folkuniversitetet i Stockholm i silversmide och smyckesdesign och även vid keramiskt centrum i Höganäs. Numera är hon bosatt och verksam på Bjärehalvön.

 

 

Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre.

Vi har ingen möjlighet att återkoppla på dina synpunkter.


Senast uppdaterad: