Dimension

Om konstverket

Konstnär

Plats

Cecilia Kraitz

Banvallen, ovanför Sinarpsdalen

Om konstverket

Skulpturen ”Dimension” är gjord i cortenstål och keramik och framför står ett stenblock i granit. Konstverket invigdes i april 2022 och är en del i projektet Kultur i natur. Syftet med projektet är att utveckla banvallen mellan Båstad och Förslöv till en plats för just kultur i natur.

Såhär skriver Cecilia själv om skulpturen.

"Fria fantasier kan ibland vara berikande och ge existensen en ny dimension. En portal. Ett sikte med reflexer av himmel och hav. En ögla sticker upp ur jordens oändliga garnnystan. Insikt eller utsikt. Lätthet eller tyngd. Kanske både och? Sitt ned på stenen och fundera en stund. Hör bäcken porla och se löven virvla i vinden från havet – genom skulpturens himmelsblå öga."

Om konstnären

Cecilia Kraitz föddes i Stockholm men är uppvuxen på Bjärehalvön. Hon jobbar främst med keramik och tekniken raku. Enligt tekniken bränns keramiken i en vedeldad ugn, glasyren smälter då snabbt, och sen lägger man ner de brända föremålen i fuktiga sågspån eller löv, då sker en efterbränning som ger glasyren sitt speciella krackelerade uttryck.

 

 

Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre.

Vi har ingen möjlighet att återkoppla på dina synpunkter.


Senast uppdaterad: