Det som står

Om konstverket

Konstnär

Plats

Sara Nielsen Bonde

Vid klipporna i Torekovs hamn

Om konstverket

2021 deltog Båstads kommun i konstprojektet (X)sites, konst i naturen. Projektet tog avstamp i konstformen Land art, som startade i USA under 1960-talet. Konstformen tog bland annat ställning mot ett kommersialiserat konstliv. Konstnärer tog avstånd från gallerier och andra traditionella platser och skapade sina egna, ofta monumentala konstverk, i naturen.

Sommaren 2021 växte det fram ett antal konstverk längst med Kattegattleden som skapades i samklang med naturen. Ett av dessa är verket ”Det som står” av Sara Nielsen Bonde i Torekov. Verket är en kopia i miniatyr av Lotshuset som står längst med stranden. Tanken från början var att verket skulle få stanna under en kortare period, men sommaren 2022 köpte föreningen Torekov kultur och miljö verket, och skänkte det till Båstads kommun. Det som står får alltså stanna bland klipporna även framöver.

Om konstnären

Sara Nielsen Bonde kommer från Danmark och har bland annat studerat på kungliga konsthögskolan I Stockholm. Sara jobbar ofta med naturnära konst, genom plats, material eller uttryck.

 

 

Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre.

Vi har ingen möjlighet att återkoppla på dina synpunkter.


Senast uppdaterad: