Skogsliden vård- och omsorgsboende

Skogsliden

Välkommen till Skogsliden, som ligger i utkanten av vackra Båstad. Här njuter vi av den underbara utsikten av Hallandsåsen och Laholmsbukten. Vi har tillgång till en härlig trädgård, samt promenadstråk i nära anslutning till huset. Hos oss bor personer med kognitiv sjukdom/demens.

Boendemiljö

På Skogsliden har du som hyresgäst en egen lägenhet med toalett och dusch. Det finns också en liten kokvrå med kylskåp. I varje lägenhet finns en höj- och sänkbar säng. I övrigt möblerar du lägenheten med dina egna möbler och saker precis som du vill.

Vi har gemensamma utrymmen som kök, allrum och matsal. Det finns också en stor balkong på varje våningsplan med härlig utsikt. I anslutning till huset finns en härlig trädgård som vi använder när vi kan.

Du tar dig enkelt till Skogliden. Busshållplats finns på Ängelholmsvägen, några minuters promenadväg från huset. Det finns också möjlighet att parkera bilen i anslutning till huset.

Aktiviteter

Vi vill att du ska uppleva att din vardag är meningsfull. Därför erbjuder vi gemensamma aktiviteter och social samvaro. Det kan till exempel vara utevistelse, musikunderhållning, bak eller pyssel. Vi tar gärna emot förslag från dig eller dina närstående på vad som är meningsfulla aktiviteter för just dig!

Måltider

På Skogsliden serverar vi god, vällagad och näringsriktig mat. Maten kommer från vårt tillagningskök och levereras varm till avdelningarna vid lunch och kvällsmat. Du kan också få konsistensanpassad eller annan specialkost. Vi tillagar så mycket som möjligt från grunden av råvaror med god kvalitet. Vi värnar om att servera svenskt, ekologiskt, närodlat och efter säsong.

Omvårdnadspersonal på respektive avdelning ordnar med frukost och mellanmål. Måltiderna äter vi gärna tillsammans, men vill du hellre äta dina måltider i din lägenhet väljer du det själv.

Måltidsstunden är en viktig del av dagen och vi försöker göra vårt bästa för att åstadkomma det lilla extra.

Personal

På Skogsliden finns personal tillgänglig dygnet runt. Arbetsterapeut och fysioterapeut besöker boendet varje vecka och utifrån behov. Sjuksköterska finns tillgänglig dagtid måndag till fredag. Kvällar, nätter och helger finns möjlighet att tillkalla sjuksköterska vid behov. Vi samarbetar med din vårdcentral vid läkarkontakt.

Demensteam finns i kommunen och kan konsulteras vid behov.

Du kommer att erbjudas en egen kontaktman i personalgruppen. Kontaktmannen ska se till att du får den hjälp du behöver och på det sätt ni kommit överens om. Allt som vi kommer överens om skriver vi ner i din genomförandeplan. Kontaktmannen kan hjälpa dig med att boka tid hos till exempel frisör och fotvård. Kontaktmannen kan också ha kontinuerlig kontakt med dina närstående om du önskar det.

Har du synpunkter?

Om du har synpunkter på det stöd du får, tala i första hand med personalen eller ansvarig för verksamheten. Det går också bra att lämna dina synpunkter via vår synpunktsblankett. Du hittar blanketten i din omvårdnadspärm samt vid entrén till huset. Det går också bra att lämna dina synpunkter på annat sätt.

Fakta om boendet

Fakta om boendet

Antal lägenheter

46

Antal avdelningar

6

Storlek på lägenheterna

varierar, men cirka 30 kvadratmeter

Inriktning på boendet

för personer med kognitiv sjukdom/demens

Kontakta Skogsliden

Adress

Nyledsvägen 6, 269 38 Båstad

Enhetschef

Telefon: 0431-774 15

Avdelningar

Aspen
Telefon: 0431-774 11

Linden
Telefon: 0431-774 14

Boken
Telefon: 0431-773 23

Eken
Telefon: 0431-774 21

Kastanjen
Telefon: 0431-774 13

Tallen
Telefon: 0431-776 44

 

 

Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!Captcha * (obligatorisk)

Senast uppdaterad: