Åsliden särskilt boende för äldre

Åsliden

Välkommen till Åsliden som ligger vackert beläget vid foten av Hallandåsen i samhället Östra-Karup. Åsliden är omgivet av en lummig och uppvuxen natur som gör det möjligt både för promenader och trivsamma utevistelser.

Boendemiljö

På Åsliden har du som hyresgäst en egen lägenhet med toalett och dusch. I varje lägenhet finns ett kylskåp och en höj- och sänkbar säng. I övrigt möblerar du lägenheten med dina egna möbler och saker precis som du vill. Vi har också gemensamma utrymmen som matsal, TV- och allrum.

Åsliden består av tre avdelningar. Två avdelningar är i markplan med utgång till en innergård eller den inhängande trädgården. Alla hyresgäster har tillgång till trädgården. I trädgården finns det asfalterade gångbanor så att du lätt kan ta dig runt bland fruktträden. Du kan också ta dig fram till vårt mycket populära växthus. Det används flitigt tidig vår och sen höst för att sitta och fika och mysa i.

Det finns en bilparkering i direkt anslutning till boendet för besökande.

Aktiviteter

Vi vill att du ska ha en meningsfull vardag utifrån dina intressen. Därför erbjuder vi gemensamma dagliga aktiviteter och social samvaro. Det kan till exempel vara bingo, våffelcafé, musikstunder och sittgympa.

Utöver det vi presenterar i vårt veckoschema gör vi även spontana aktiviteter. Det kan vara en cykeltur, bakning eller lite pyssel. Ett givet inslag är också utomhusvistelse med promenader, trädgårdsskötsel eller bara sitta och njuta av solen en stund.

Måltider

Här på Åsliden serverar vi god, vällagad och näringsrik mat. Lunch och middag kommer från Skoglidens tillagningskök. Vi tillagar så mycket som möjligt från grunden av råvaror med god kvalitet. Vi värnar om att servera svenskt, ekologiskt, närodlat och efter säsong.

Personalen på respektive avdelning ordnar med frukost och mellanmål. Till eftermiddagsfikan bjuder vi många gånger på hembakat.

Måltiden är en betydelsefull del av dagen och måltidsglädjen är viktig. Personalen arbetar med att se till att måltiden blir en lugn och trivsam stund.

Personal

Hos oss finns personal tillgänglig dygnet runt. Arbetsterapeut och fysioterapeut besöker boendet varje vecka och utifrån behov. Sjuksköterska finns tillgänglig dagtid måndag till fredag. Kvällar, nätter och helger finns möjlighet för personal att tillkalla sjuksköterska vid behov. Läkare finns knuten till boendet.

Du kommer att erbjudas en egen kontaktperson i personalgruppen. Kontaktpersonen ska se till att du får den hjälp du behöver på det sätt ni kommit överens om. Kontaktpersonen kan hjälpa dig med att boka tid hos till exempel frisör och fotvård och har kontinuerlig kontakt med närstående om så önskas.

Har du synpunkter?

Om du har synpunkter på det stöd du får, tala i första hand med personalen eller ansvarig för verksamheten. Det går också bra att lämna dina synpunkter via vår synpunktsblankett. Du hittar blanketten i din omvårdnadspärm samt vid entrén till huset. Det går också bra att lämna dina synpunkter på annat sätt.

Fakta om boendet

Fakta om boendet

Antal lägenheter

30

Antal avdelningar

3

Storlek på lägenheterna

mellan 34-39 kvadratmeter

Kontakta Åsliden

Adress

Postridarens väg 4, 269 41 Östra Karup

Enhetschef

Telefon: 0431-772 90

Avdelningar

Pråmen
Telefon: 0431-774 23

Klacken
Telefon: 0431-772 88

Klinten
Telefon: 0431-772 89

 

 

Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!Captcha * (obligatorisk)

Senast uppdaterad: