Click to listen highlighted text!

Yrkeshögskolan får fortsätta erbjuda utbildning inom trädgårdsanläggning

Senast ändrad: 13 jan, 2023 | Nyhet

Akademi Båstad Yrkeshögskola får grönt ljus för fortsättning av utbildningen Kvalificerad trädgårdsanläggare. Det var resultatet när Myndigheten för Yrkeshögskolan presenterade vilka utbildningar som får ingå i yrkeshögskolan med start under hösten 2023 eller våren 2024.

Myndigheten för Yrkeshögskolan presenterade på torsdagen den 12 januari beviljade ansökningar för hösten 2023 och våren 2024. Akademi Båstad Yrkeshögskola sökte tre utbildningar och blev beviljad att fortsätta med utbildningen Kvalificerad trädgårdsanläggare.

– Det betyder mycket för yrkeshögskolans framtid i Båstad att vi kan fortsätta erbjuda utbildningen. Jag har ett fantastiskt team på yrkeshögskolan som gjort detta möjligt. Men även näringslivet har varit behjälpligt med att bekräfta behovet och att de vill samarbeta med oss i Båstad. Vår långa tradition av att driva yrkesutbildning stärker samarbetet med olika branscher och är avgörande i våra ansökningar, säger Ewa Nilsson Winqvist, rektor vid Akademi Båstad Yrkeshögskola.

Kvalificerad trädgårdsanläggare

  • 1,5 årig utbildning, 100% fart, 300 poäng.
  • Ger kompetens att anlägga såväl komplicerade som funktionella trädgårdsanläggningar.
  • Utbildningen rör sig i gränslandet mellan det rena hantverkskunnandet och det strikt akademiska.
  • Unik utbildning som går på djupet och med den omfattningen i trädgårdsanläggningsämnet.
Click to listen highlighted text!