Click to listen highlighted text!

Vill du hjälpa till vid en kris? Kom med i FRG

Senast ändrad: 25 okt, 2023 | Nyhet, Uncategorized

Vill du bidra till kommunens beredskap och säkerhet? Nu startar vi Frivilliga Resursgruppen (FRG) i Båstad. Vill du vara med? Kom på vår informationsträff.

Det finns tillfällen när samhällets resurser behöver förstärkning – det kan vara vid vattenbrist, längre elavbrott, översvämning med mera. Då kan deltagarna i Frivilliga Resursgruppen hjälpa till. Uppgifterna varierar och kan se olika ut vid olika tillfällen.

Vem kan vara med i FRG?

Du som är folkbokförd i Sverige, har fyllt 16 år och har god hälsa. Det behövs personer med alla olika sorters yrkeskunskap, utbildningar och erfarenheter.

FRG är ett samarbete mellan kommunen och de frivilliga försvarsorganisationerna med stöd från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB.

För att vara med i FRG behöver du gå en grundutbildning. Första utbildningen kommer att hållas den 2 november 2023.

Är du intresserad?

Välkommen på informationsträff tisdagen den 24 oktober klockan 18.30-20.00 i Sessionssalen i kommunhuset i Båstad, Vångavägen 2.

Representanter från FRG och kommunen möter dig och berättar om sina verksamheter.

Vill du veta mer innan mötet? Besök Frivilliga Resursgruppen på deras webbplats eller mejla frg.bastad@civil2.se

FRG är ett samarbete mellan kommunen och de frivilliga försvarsorganisationerna med stöd från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB. Foto: Johan Paulin

Click to listen highlighted text!