Click to listen highlighted text!

Vi firar Barnkonventionens dag på biblioteket i Båstad

Senast ändrad: 14 nov, 2022 | Nyhet

Fredagen den 18 november firar Båstads kommun Barnkonventionens dag med en kväll med aktiviteter på biblioteket i Båstad.

På programmet står bland annat gemensam tändning av lyktor och ett musikframträdande samt samtal kring barns och ungas psykiska hälsa.

Fredagen den 18 november är det återigen dags att uppmärksamma barnkonventionen och allmänheten är välkomna till biblioteket i Båstad för ett firande mellan klockan 16.30 och 18.30.

– Kvällen börjar med att vi tänder lyktor utanför entrén till biblioteket. Besökare får gärna ta med en egen lykta och tända den med oss, säger Helene, kulturchef.

När lyktorna är tända välkomnas barn och vuxna till sagorummet i biblioteket där kulturskolans dramapedagog och elever tillsammans med kommunens psykiatrisamordnare talar om och dramatiserar kring barns och ungas psykiska hälsa.

Nästa programpunkt är en musikupplevelse i aulan tillsammans med syskonen Leo och Manuela som delar med sig av sin romska tradition och blandar den med musik från Sverige och andra länder.

Kvällen avslutades med att vi betraktar lyktorna som lyser upp torget utanför biblioteket.

Barnkonventionen blev lag i Sverige den 1 januari 2020 och Barnkonventionens dag firas officiellt den 20 november, vilket är dagen då FN:s konvention om barnets rättigheter antogs år 1989. Båstads kommun väljer att uppmärksamma dagen den 18 november, för att så många som möjligt ska kunna delta.

Varmt välkomna att ta del av firandet!

Click to listen highlighted text!