Click to listen highlighted text!

Vandring längs nya Kustslingan 20/10

Senast ändrad: 4 jun, 2019

Välkomna att vandra på den nya blå slingan kallad Kustslingan tillsammans med skogsförvaltare, samhällsplanerare och ekologer lördag 20 oktober. Vi samlas klockan 09.30 vid Båstads station och går den 11 km långa slingan som går kustnära i gränstrakterna mellan Båstads och Laholms kommun.

Till Båstads station kan du komma med tåg både norr- och söderifrån eller med buss från Båstad eller Laholm eller varför inte cyklande eller gående. Du kan också välja att hoppa på eller av på vandringens väg om du bor i närheten och bara vill följa med en bit.

Nedanstående tider vid de olika platserna är ungefärliga och undrar du var vi är, kan du ringa Johan Mårtensson, telefon 0431-77146 eller Margareta Lindgren telefon 0730-874890.

Syftet med vandringen är att Båstad kommun och Laholms kommun vill visa den nya LONA- slingan så att alla ni som är nya i området, nyfikna på området eller redan bor i området skall upptäcka och få veta mer om vad som sker i detta expansiva skede av nybygge och på samma gång få veta mer om dessa områdes unika naturmiljöer.

09.30             Samling Båstad station. Olof Selldén planchef i Båstad informerar om det nya stationsområdet. Vandring åt nordväst, med ett kort stopp i området kallat Heden, vidare in mot Skummeslövs naturreservat och Laholms kommun.

Ca 10.45        Västra delen av Allarpsområdet. Linda Svederberg, översiktsplanerare i Laholm, berättar om utvecklingen och planerna för Allarp och Skummeslövsstrand.

Ca 11.15        I Södra Sanddynsreservatet vid friluftsbadet visar Margareta Lindgren naturen på den sandiga heden och vi dricker kaffe i en dyngrop innan vandringen går söderut.

Ca 12.45        Paus vid Måsvägen och information av Johan Mårtensson om Stensån och kommunens arbete med Stensån och blandlövsskogen i Malen.

Ca 13.30        Vid Malens Havsbad når vi slingans sydvästligaste punkt och tar fruktpaus. Sedan lämnar vi strandområdet och vandrar genom Malenskogen, längst Stensån upp mot Öresjön.

Ca 14.00        Johan Mårtensson berättar om kommunens arbete kring Öresjön som är ett gammalt kalkbrott med och således en viktig historisk plats i historien om Båstad.

Ca 14.40        Vi kommer till den nya Hemmeslövssjön (tillkommen i samband med tunnelbygget). Här är grillarna tända och vi grillar vår medhavda mat och pustar gemensamt ut efter en lång dag i fantastisk tätortsnära natur i gränstrakterna mellan Skåne och Halland.

Medtag mat och frukt för flera pauser och något att grilla. Ta kläder efter väder och ett par sköna vandringsskor.

Ingen anmälan eller kostnad för att deltaga, bara anslut till vandringen där det passar er.

Välkomna önskar Båstads och Laholms kommun

 

 

Click to listen highlighted text!