Click to listen highlighted text!

Konstrundan 2020

Senast ändrad: 16 dec, 2020

Välkommen till Båstads kommuns alternativa konstrunda! Påskhelgen är för många synonymt med konstrunda. I mars kom beskedet om att årets konstrunda i nordvästra Skåne blir inställd på grund av rådande coronapandemi. Nu mer än någonsin har vi behov av att få uppleva och vara delaktiga i kulturella uttryck. Därför har Båstads kommun valt att presentera en alternativ lösning till årets konstrunda.

Anders Segerson

Anders Segerson bor och verkar i närheten av Hovs Hallar där han driver ett galleri med egna och andras verk. Anders har bedrivit egna studier i måleri, grafik, teckning och emalj. Havet och himlen styr hans vardagsliv och ger inspiration till hans konst.

Kontakt: anderssegerson@icloud.com

Bilder:

 1. 1: Verdun lll  
 2. 2: Gene
 3. 3: Vaknar

Cecilia Kraitz

Född i Stockholm 1964. Bosatt och verksam i Båstad. Medlem i Blås & Knåda, Stockholm. Cecilia arbetar i keramik japansk wabi sabi-estetik och rakukeramik som ger svårförutsägbara slutresultat i vedeldad högtemperaturugn.

Läs också Vedeldad Raku av Cecilia Kraitz

Kontakt: cecilia@kraitz.nu

www.kraitz.nu

Charlotte Hedberg

Konstnär & silversmed

Charlotte målar i akryl och blandteknik, motivet är ofta hämtat från Bjäre med en abstrakt tolkning. Fototriptykerna är bilder hon tagit runt medelhavet samt klassiska kvinnoporträtt från tidskrifter och museer. Hon väver ihop bilderna till en liten berättelse.  Charlottes smycken är enkla och strama men med ett fantasifullt uttryck.

Hon arbetar mest i silver men även i guld.

Kontakt: charlotte@charlottehedberg.se

www.charlottehedberg.se

Christel Khan

Christel Khan bor och arbetar i Villa Sol i Förslöv sedan 2013. Hon arbetar med oljemåleri,unik keramik samt bronsskulptur. Christel inspireras av naturen och fantasy, livet och tankar om alltet.

Kontakt: christel@khan.se

www.khan.se

Namn på bilderna:

 1. Leon Parker
 2. Änglajävel (turkos)
 3. Skogsträd

Gunilla Ryberg

Gunillas bakgrund består bland annat av tre år på Anders Beckmans Skola i Stockholm (1964-67) och boende i Sydney i 20 år. Gunilla bor och arbetar på Bjäre och arbetar både figurativt och abstrakt.

Kontakt: gilla.ryberg@gmail.com

www.gunillaryberg.com

Bilder:

 1. Vår i Kattvik
 2. Golf
 3. Gerroa VII

Gustav Sundin

Efter att Gustav börjat måla några interiörer hemma började hela konceptet växa och tankarna förde honom ganska snabbt till Carl Larsson och hans bok “Ett Hem” som består av 24 målningar.

Läs också #homeworks

Kontakt: info@gustavsundin.com

www.gustavsundin.com

Jenny Kåberg

Jenny arbetar med både smycken och unika skulpturella föremål. Med fokus på återvunna metaller och etiska ädelstenar, blandas det ädla och oädla i en rå stil bortom trender och snabba växlingar. Allt tillverkas för hand av Jenny i hennes verkstad på Bjärehalvön, där närheten till havet ständigt inspirerar.

Kontakt: mail@jennykaberg.com

www.jennykaberg.com

Karin Roos

Bild, färg och form har alltid intresserat Karin, rörelsen och leken inom dessa tre skapar ytterligare en dimension som tilltalar kommunikationen mellan inre och yttre öga. Karin jobbar mycket med blandtekniker och i hennes konstverk förkommer ofta både serigrafi och måleri.

Kontakt: karin.cm.roos@gmail.com

www.karinroos.se

 

Katarina Thorstensson

Glassmycken

Katarina Thorstensson arbetar med glas och smycken och har gått smyckeslinje i tekniken flamarbete. Denna teknik gör det möjligt att göra mindre glasföremål med större precision. Alla smycken är gjorda fri hand med hjälp av verktyg som sax, pincett och öppen låga från konstnärens fackla.

Kontakt: katarina@katarinathorstensson.se

www.katarinathorstensson.se

 

 1. Halsband- Dykare. I klarglas på silverkedja. (Film på webbsida)
 2. Halsband- Kille med silverglasögon. I klarglas på silverkedja. (Film på webbsida)
 3. Halsband- Kedja Massiv. Sandblästrat klarglas

Katriona s.w. Persson

Katriona är grafiker och målare född i Skottland, numera bosatt i Båstad. Katriona utbildade sig bland annat i fria målarskolan i Halmstad och grafik för Geo Wide i Helsingborg.

Kontakt: brotrans@sverige.net

www.katriona.se

Margareta Krantz

Margareta arbetar framförallt med textila tekniker som till exempel bildväv och textiltryck samt en egen blandteknik med tryck och måleri på bomulls- och linnetyger. Kan närmast beskrivas som en textil intarsia. Andra tekniker är måleri, collage, foto, laminerat glas med mera.

Kontakt: info@margaretakrantz.com

www.margaretakrantz.com

Mikael Bertmar

Mikael arbetar med foto och är född i Stockholm men bosatt och verksam i Båstad sedan många år. Många av hans bilder handlar om olika skildringar av natur. De är ofta tagna på Bjärehalvön eller Hallands Väderö, antingen uttryckta som surrealistiska upplevelser, skenbara verkligheter som är mer eller mindre trovärdiga, eller motsatsen – i form av det enkla, skissartade.

Kontakt: mikael@bertmar.se

www.bertmar.se

Monica Andoff

Många känner Monica som akvarellist. Men Monica har också länge sysslat med grafik på Kollektivverkstaden i Ängelholm. Det senaste tillskottet i måleritekniken är gouache, som Monica har experimenterat med på olika sätt.

Kontakt: monica.andoff@gmail.com

www.monicaandoff.se

Rita Hedelin

Rita Hedelin arbetar med måleri och stenobjekt. Hon bor och verkar i Östra Karup. Rita är representerad i ett flertal offentliga miljöer och kommuner. Hon har ställt ut sina verk i många sammanhang och på många gallerier.

Kontakt: 20sbrrtv@algonet.se

Bilder:

 1. Övertid
 2. Svart hål
 3. Diabas

Ras Häggtoft

Keramiker

Rås Arbetar med unikt stengods i drejade och skulpterade former. Glasyrerna tillverkar hon själv, med ett ständigt experimenterande, för att utveckla nya och gamla glasyrer. Dekoren är ett emotionellt symbolspråk, där varje symbol står för ett speciellt känslotillstånd.

Kontakt: rashaggtoft@telia.com

www.rashaggtoft.com

Sven Lingardsz

Arbetar med ett traditionsförankrat måleri, ofta inom ett symbolistiskt och irreal-surrealt referenssystem, i hartsoljeteknik , mestadels på träpannå, men även grafik – helst stentryck – och objekt. Bildvärlden skildrar företrädesvis människans gärning och mellanmänskliga relationer, samt tolkningar av till exempel ordstäv eller olika värderingar med mera.

Kontakt: info@svenlingardsz.com

www.svenlingardsz.com

Ulla Kraitz

Känd konstnär som är representerad runtom i världen, Ulla Kraitz är född och utbildad i Stockholm. Utbildad i måleri och skulptur vid Konstfackskolan. För presentation och CV hänvisas till egna hemsidan kraitz.com

Kontakt: ulla@kraitz.com

kraitz.com/

Gustav Kraitz

Världskänd konstnär som är representerad i stora delar av världen. Gustav Kraitz, född 1926 i Miskolc, Ungern. Skulptör och keramiker. Utbildad vid Konstakademin i Budapest. För presentation och CV hänvisas till egna hemsidan kraitz.com

Kontakt: gustav@kraitz.com

kraitz.com

Click to listen highlighted text!