Click to listen highlighted text!

Kommunens trygghetslarm åter i funktion

Senast ändrad: 9 jun, 2021 | Nyhet

Uppdatering klockan 18.25 5 juni 2021

På lördagseftermiddagen var alla kommunens trygghetslarm åter i funktion.

Det var på torsdagen som man upptäckte att man tappat kontakt med larmen. Orsaken var ett fel hos leverantören Telenor.

Arbetet har pågått hela dagen med att få kontakt med samtliga larm, vilket man nu fått förutom med några enstaka larm där personerna är bortresta i helgen. Deras larm kommer att kopplas in i början på nästa vecka.

Nödnumret som lades ut under fredagen kommer att vara igång hela helgen ifall problem uppstår.

– Vi vill tacka alla medarbetare som har gjort en fantastisk insats. Vi är stolta över det engagemang som visats och det outtröttliga arbete som gjorts av våra medarbetare och chefer för att säkra upp situationen som inträffade i torsdags. Vi vill också rikta ett tack till räddningstjänsten i Båstad som varit oss behjälpliga. Tack även till våra kommuninvånare som har haft tålamod med oss och visat förståelse för den situation vi haft, säger Christin Johansson, vård- och omsorgschef, och Pernilla Holte, avdelningschef inom Vård och omsorg.

Ursprungligt meddelande torsdag 3 juni 2021

För tillfället fungerar inte kommunens trygghetslarm. Vård och omsorgspersonal håller just nu på att kontakta alla de som har trygghetslarm genom kommunen för att ge mer information.

– Vi kontaktar alla som berörs av problemet och erbjuder extra tillsyn där behov föreligger. Samtidigt felsöker vi driftstörningen tillsammans med våra leverantörer Tunstall samt Telenor. Det är vår högsta prioritet att lösa detta så fort det går, säger Pernilla Holte, avdelningschef Vård och omsorg.

Texten uppdateras.

Uppdatering klockan 17.30 3 juni 2021

Telenor har lokaliserat det problem som uppstod tidigare under dagen och vi börjar få tillbaka kontakten med trygghetslarmen, dock ej alla.

– Vi fortsätter jobba med detta tills allt fungerar som det ska igen, säger Pernilla Holte.

Uppdatering klockan 22.30 4 juni 2021

Vi har fortfarande inte kontakt med alla som har trygghetslarm. Vi har jobbat intensivt hela dagen och kvällen för att åtgärda problemet.

Vård och omsorgspersonal samarbetar med räddningstjänsten i Båstad för att åtgärda problemet.

– Vi kommer att fortsätta arbeta med att åtgärda problemet under lördagen. Om man behöver akut hjälp ska man ringa 070-9611973, säger Pernilla Holte.

Click to listen highlighted text!