Click to listen highlighted text!

Tre skolor har blivit en – Bjäre skola har invigts

Senast ändrad: 25 nov, 2022 | Nyhet

Cirka ett och ett halvt år efter första spadtaget är Bjäre skola officiellt invigd. På tisdagen samlades elever, politiker och tjänstepersoner från kommunen till en invigningsceremoni.

Utanför entrén till Klockarebyns förskola, med ett vackert vinterlandskap i bakgrunden, klipptes så bandet till Bjäre skola och Klockarebyns förskola. Ceremonin inleddes med att rektor Malin Sahlstrand hälsade alla välkomna.

– Det är superspännande att vi äntligen har fått komma in i vår nya skola. Det är med stor glädje och stolthet som vi nu inviger Bjäre skola och Klockarebyns förskola, sa Malin Sahlstrand, som tillsammans med personal, elever och förskolebarn flyttade in i sina nya lokaler tidigare i november.

Malin Sahlstrand berättade vidare att det har varit viktigt att alla elever känt sig delaktiga under byggnationen av skolan. Eleverna har fått bidra med sina idéer genom teckningar om hur de vill att en skola ska utformas både interiört och exteriört.

Kommunstyrelsens ordförande Johan Olsson Swanstein och utbildningsnämndens ordförande Thomas Nerd, som tillsammans tog det första spadtaget i april förra året, var också på plats under invigningen och tackade alla inblandade i projektet.

Efter invigningen visade elever runt besökarna på skolans två våningsplan.

Öppet hus

Är du nyfiken på hur skolan ser ut? Lördagen den 3 december mellan klockan 13.30 – 15.00 är allmänhet välkomna till ett öppet hus.

Mer om Bjäre skola

Tidigare publicerade texter om Bjäre skola.

Kommunstyrelsens ordförande Johan Olsson Swanstein klippte bandet till Bjäre skola. Han tackade alla inblandade och vände sig sedan till eleverna. ”Alla ni barn som står här idag, ni kommer skapa nya minnen i denna skola. Alla de drömmar som  ni har, det är dem ni ska ni lägga grunden för här.”

Utbildningsnämndens ordförande Thomas Nerd tackade alla de som arbetat för att skolan ska komma på plats.

Ballonger på invigningsdagen.

Bildgalleri – titta in i Bjäre skola och Klockarebyns förskola!

Minnen från förr presenteras i bok om Bjäre skola

Under tisdagens invigningsceremoni för Bjäre skola och Klockarebyns förskola hölls en bokrelease för boken ”Tre skolor blir en – utvecklingen mot Bjäre skola”. För samtidigt som bygget av Bjäre skola har pågått har det skett andra spännande saker bakom kulisserna.

Skolchef Inga-Britt Henriksson avslöjade den glada nyheten att i samband med spadtaget i april förra året bestämde utbildningsnämnden att en bok ska tas fram. Boken är tänkt att bevara och återberätta historien om skolorna i Grevie, Västra Karup och Torekov och om människorna som verkat i dessa.

– Boken berättar om de mängder generationer av barn och unga som passerat revy i de gamla skolorna. Här nämns också lärare och andra anställda som har arbetat i byggnaderna i många år.

Boken kostar 100 kronor och finns att köpa på kommunhuset och på biblioteket i Båstad. Betalning sker via Swish.

Click to listen highlighted text!