Click to listen highlighted text!

Vigsel och begravning

Senast ändrad: 11 feb, 2021

Att få barn, bröllop eller dödsfall inom familjen är exempel på händelser som kan förändra livet på många sätt. Vi vill att dessa händelser ska fungera så bra som möjligt. På den här sidan hittar du information om borgerlig vigsel, begravning och namngivning.

Borgerlig vigsel

I Båstads kommun finns det många möjligheter att gifta sig borgerligt . Ni kan välja att vigas i all enkelhet på kommunhuset, i den egna bostaden, eller kanske utomhus någonstans i kommunen.

Läs mer om borgerlig vigsel

Borgerlig begravning

Med borgerlig begravning avses en ceremoni som inte är styrd av något regelverk. Begravningens innehåll bestäms av de efterlevande eller den avlidnes önskemål.

Läs mer om borgerlig begravning

Dödsboanmälan

Om det inte finns några tillgångar i dödsboet efter den avlidne kan Båstads kommun hjälpa till att göra en enklare bouppteckning, en så kallad dödsboanmälan. Dödsbodelägare (de personer som har rätt till arv) kan i så fall kontakta kommunens dödsbohandläggare för att påbörja en utredning.

Läs mer om dödsboanmälan

Begravningsombud
Namngivning

I Båstads kommun har du möjlighet att ta hjälp av en namngivningsförrättare/namngivare om du vill ha en borgerlig ceremoni som alternativ till barndopet.

Läs mer om namngivning 

Kontakt

Medborgarservice
Telefon 0431-770 00

Båstads kommuns medborgarservice är din väg in i alla dina ärenden. Välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig!
Mer information

Skicka meddelande till kommunen

Lämna felanmälan

Lämna synpunkter

E-tjänster och blanketter

Besök oss
Vångavägen 2, 269 80 Båstad

Visa karta

Click to listen highlighted text!