Click to listen highlighted text!

Skilsmässa

Senast ändrad: 10 sep, 2018

Skilsmässa

Om du vill skiljas ska du ansöka om äktenskapsskillnad vid den tingsrätt som din kommun tillhör. Du hittar den på www.domstol.se.  Fyll i blanketten “Gemensam ansökan om äktenskapsskillnad” eller “Gemensam ansökan om upplösning av registrera partnerskap”. Du och din make/maka kan fylla i blanketten tillsammans. Om ni inte är överens om att skiljas kan du i de flesta fall fylla i den ensam. Kontakta tingsrätten om du är osäker på hur du ska fylla i blanketten.

Om ni har barn som är under 18 år, ange om vårdnaden ska vara gemensam eller om någon av föräldrarna ska ha ensam vårdnad. om bara en av föräldrarna ska ha vårdnaden, ange vem. Om du behöver hjälp kan du vända dig till en advokatbyrå.

Bodelning

Bodelning innebär att man delar upp skulder och tillgångar. Många lokala bankkontor kan hjälpa er med detta. Ta kontakt med din bank och hör om de kan hjälpa dig. I andra fall kan ni ta kontakt med en jurist som kan hjälpa er. Namn och telefonnummer hittar ni på internet eller telefonkatalogen. Även sambopar kan göra en bodelning.

Kontakt

Medborgarservice
Telefon 0431-770 00

Båstads kommuns medborgarservice är din väg in i alla dina ärenden. Välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig!
Mer information

Skicka meddelande till kommunen

Lämna felanmälan

Lämna synpunkter

E-tjänster och blanketter

Besök oss
Vångavägen 2, 269 80 Båstad

Visa karta

Click to listen highlighted text!