Click to listen highlighted text!

Hjälpmedel

Senast ändrad: 27 apr, 2023

Du kan hyra olika hjälpmedel från Båstads kommun som kan underlätta din vardag, till exempel en rollator, duschpall eller toalettförhöjning. 

Det är en arbetsterapeut eller fysioterapeut som bedömer ditt behov och provar ut de hjälpmedel som du behöver och förskriver dessa.

Region Skåne ansvarar för alla hjälpmedel till barn och ungdomar upp till 20 år. De ansvarar också för följande hjälpmedel till vuxna: elrullstolar, kommunikationshjälpmedel och hjälpmedel för syn och hörsel.

Hjälpmedelsabonnemang

Du betalar en avgift för bedömning och utprovning av hjälpmedel samt hyra varje månad. Bedömningen påbörjas vid första kontakten med legitimerad personal och avslutas i samband med utprovning av hjälpmedel. Hyran som du betalar är densamma oavsett hur många hjälpmedel som du hyr.

Avgifter inom vård och omsorg.

När du hyr hjälpmedel ingår instruktioner om funktioner och användning av hjälpmedlet, anpassning av hjälpmedlet, uppföljningar enligt gällande rutiner, teknisk service/kontroller bedömda av förskrivaren och hämtning av vissa stora hjälpmedel.

Återlämning av hjälpmedel

När ditt behov upphör ansvarar du eller din närstående för återlämning av dina hjälpmedel till kommunens hjälpmedelsförråd. Du kan lämna tillbaka dina hjälpmedel alla dagar i veckan, dygnet runt. Vissa större hjälpmedel så som personlyft och portabla ramper hämtar Båstads kommun utan kostnad.

Hjälpmedelsförrådet finns på Bjäredalen i Förslöv, Profilvägen 3A.

Vi rengör och återanvänder hjälpmedel som har lämnats in. Detta innebär att du inte är garanterad ett nytt hjälpmedel. Om du hellre önskar att köpa ett helt nytt hjälpmedel kan du göra detta i sjukvårdsaffärer eller andra specialbutiker.

Broschyr om hjälpmedel

Till dig som hyr hjälpmedel (pdf)

 

 

 

 

Kontakt

Medborgarservice
Telefon 0431-770 00

Båstads kommuns medborgarservice är din väg in i alla dina ärenden. Välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig!
Mer information

Skicka meddelande till kommunen

Lämna felanmälan

Lämna synpunkter

E-tjänster och blanketter

Besök oss
Vångavägen 2, 269 80 Båstad

Visa karta

Click to listen highlighted text!