Click to listen highlighted text!

Arla Guldko 2017

Senast ändrad: 10 sep, 2018

VI VANN ARLA GULDKO 2017

Skogslidens vårdboende i Båstad tog hem priset Arla Guldko 2017 i kategorin Bästa Seniormatglädje. Prisceremonin hölls vid den stora finalgalan på Fotografiska i Stockholm. 

Det är sjuttonde gången som Arla Guldko genomförs och det var i mars som vi fick veta att Skogsliden hade kvalificerat sig till finalen.

“Den här utmärkelsen är fantastisk för hela Båstads kommun. Jag är så stolt över vad alla har bidragit med som har gjort att vi har kommit så här långt. Nu ska vi åka hem och planera en fest” säger Ulla Johansson, måltidschef i Båstads kommun.

Årets upplaga av Arla Guldko har fokus på den offentliga måltiden med tävlingskategorierna Bästa Matglädjeförskola, Bästa Matglädjeskola och Bästa Seniormatglädje. Nytt för i år är utmärkelsen Årets Guldstjärna som delas ut till den eller de som på olika sätt bidrar till att utveckla det offentliga köket. Fyra särskilt tillsatta jurygrupper, var och en toppad med en av Sveriges bästa stjärnkockar, har under flera veckor jobbat med att utse finnarna. I juryn för Årets Guldstjärna utgörs hälften av rösterna av tidigare Arla Guldko-finalister.

Alla vinnare får var sin statyett och ett utbildningsstipendium på 30 000 kr. Vinnarna i Bästa Matglädjeförskola, Bästa Matglädjeskola och Bästa Seniormatglädje får dessutom ett gästspel av Årets kock.

 

Juryns motivering: “Här finns ingen som inte känner matglädje! Den är spridd i hela verksamheten och styrningen är kristallklar genom varje led. Med tydliga och gemensamma mål, där kärleken och omsorgen om måltiden står i centrum, sprids matglädjen från yttersta beslutsfattare till gästen på avdelningen.”

Kontakt

Kundcenter
Telefon 0431-770 00

Båstads kommuns kundcenter är din väg in i alla dina ärenden. Välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig!
Mer information

Skicka meddelande till kommunen

Lämna felanmälan

Lämna synpunkter

E-tjänster och blanketter

Besök oss
Vångavägen 2, 269 80 Båstad

Click to listen highlighted text!