Click to listen highlighted text!

Trygghetslarm

Senast ändrad: 23 aug, 2023

Trygghetslarm installeras i hemmet och ger dig möjlighet att påkalla hjälp vid behov. Larmet kan användas dygnet runt.

Vad är ett trygghetslarm?

Trygghetslarm är ett larm som är kopplat till din egen telefon. Larmet kan användas när du oförutsett behöver påkalla hjälp under hela dygnet runt.

Hur fungerar trygghetslarmet?

När du trycker på larmknappen kommer du i kontakt med personalen via larmapparaten som är kopplad till din telefon. Du kan tala med personalen utan att lyfta en telefonlur. De hör dig var du än befinner dig i din bostad.

Läs gärna mer i vår broschyr “Trygghetslarm”, som du hittar i högerkolumnen.

Förenklad biståndsbedömning

Du som är 75 år eller äldre kan få trygghetslarm genom förenklad biståndsbedömning. Någon kontakt med biståndshandläggare behövs inte, utan du kontaktar kommunens medborgarservice. Trygghetslarmet installeras inom 14 dagar

Digitala lås

Under våren 2020 kommer Båstads kommun att uppgradera befintligt nyckelsystem till digitala lås hos våra kunder inom Vård & Omsorg. Det nya systemet ska ge en ökad trygghet till dig som kund men också en förbättrad arbetsmiljö för medarbetarna.

Trygghetslarm
Förändringen gäller samtliga kunder med trygghetslarm. Detta för att försäkra oss om att vi på ett snabbt och smidigt sätt ska kunna ge den hjälp som behövs.

Låsvarianter
De digitala låssystemen finns i två olika varianter. Den ena är en så kallad nyckelgömma. En sådan används redan sedan flera år tillbaka i Båstads kommun, skillnaden är att den nu blir digital. Här lämnar kunden en nyckel som fästs i nyckelgömman. Alternativet är ett så kallat DUO lås. Det innebär att kunden själv använder sin nyckel och bredvid det vanliga låset sitter en ingång till den digitala nyckeln.
Det är bara behörig personal som kommer att kunna använda de digitala nycklarna. Nycklarna används vid planerade besök och vid akuta larm. Låsen är kostnadsfria.

Fördelar
Det finns flera fördelar med de digitala låsen. Personalen kan åka direkt till kunden och behöver inte använda sin tid till att hämta nycklar eller att invänta kollegor för att komma in till kunden. Systemet ökar också tryggheten både för kund och personal. Det digitala låset är förinställt på att det enbart är personal med behörighet som kan komma in till dig.

Leverantör
Båstads kommun har upphandlat nyckelsystemet och företaget Swedlock AB vann upphandlingen. Systemet används idag av ungefär 60 svenska kommuner och har dagligen över 45 000 användare. Främst inom Vård & Omsorg men även av räddningstjänst och andra viktiga samhällsfunktioner.

Relaterad information

För vidare information och kontaktuppgifter, se menyn till höger.

Kontakt

Medborgarservice
Telefon 0431-770 00

Båstads kommuns medborgarservice är din väg in i alla dina ärenden. Välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig!
Mer information

Skicka meddelande till kommunen

Lämna felanmälan

Lämna synpunkter

E-tjänster och blanketter

Besök oss
Vångavägen 2, 269 80 Båstad

Visa karta

Click to listen highlighted text!