Click to listen highlighted text!

Almgården – Grevie

Senast ändrad: 28 sep, 2021

Almgården Vård och omsorgsboende i Grevie

Almgården är ett demensboende med 24 lägenheter fördelat på tre avdelningar. Almgården är beläget i Grevie kyrkby och har en underbar utsikt över böljande fält, havet och åsen.

Här finns en stor härlig trädgård där man lätt kan ta sig ut och njuta av årstidernas skiftningar. Varje lägenhet har ett rum med dusch och toalett, de flesta lägenheterna har också ett trinettkök. Varje avdelning har en gemensam matsal och vardagsrum samt tillgång till personal dygnet runt. Aktivitet med de boende görs både gemensamt och individuellt beroende på behov och önskan. Personalen arbetar efter genomförandeplaner och alla boende har en kontaktman.

Kvalitetsregister

I Båstads kommun arbetar vi efter flera nationella kvalitetsregister för vård och omsorg.

Genom Senior alert arbetar man förebyggande och med riskbedömningar inom områden som undernäring, trycksår, fall och munhälsa.

BPSD-registret (beteendemässiga och psykiska symtom vid demens) är uppbyggt efter att bli ett stöd i den dagliga omvårdnaden.

LCP och Palliativa registret vars syfte är att successivt förbättra vården i livets slutskede.

Lyan

Lyans dagverksamhet ligger i nära anslutning till Almgårdens vård och omsorgsboende. Till dagverksamheten kommer personer med demensproblematik från den ordinarie bostaden på besök som gäst dagtid. Målet med dagverksamheten är att bibehålla befintliga sociala, psykiska och fysiska funktioner och möjliggöra för den enskilde att bo hemma samt att avlasta anhöriga.

Adress:
Grimmes väg 46, 269 92 Båstad

Almgården Lyan Dagligverksamhet Vård- och omsorgsboende Grevie

Kontakt

Medborgarservice
Telefon 0431-770 00

Båstads kommuns medborgarservice är din väg in i alla dina ärenden. Välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig!
Mer information

Skicka meddelande till kommunen

Lämna felanmälan

Lämna synpunkter

E-tjänster och blanketter

Besök oss
Vångavägen 2, 269 80 Båstad

Visa karta

Click to listen highlighted text!