Click to listen highlighted text!

Starta, driva och utveckla företag

Senast ändrad: 30 mar, 2022

Båstad och Bjärehalvön är en speciell plats som präglas av entreprenörsskap, samverkan och ett stort hjärta. Oavsett om du är en företagare i kommunen eller funderar på att bli, hittar du information på den här sidan om hur du startar, driver och utvecklar ditt företag.

I kommunen finns en företagslots som hjälper dig att hitta rätt bland kommunens olika verksamheter och kontaktpersoner i olika frågor som rör dig som företagare.

Läs mer om företagslotsen

Starta företag

När du ska starta eget företag är det många pusselbitar som måste falla på plats. Det är därför viktigt att din företagsstart är så väl förberedd som möjligt och att din verksamhet får bästa möjliga utveckling. Här hittar du ett antal länkar till organisationer som kan hjälpa dig med allt från affärsplaner, affärsidéer, bolagsformer till företagsregistrering.

Verksamt.se

Verksamt.se är en samlad service från myndigheter för dig som driver eller vill starta företag. Här hittar du tips och information för dig som ska starta företag inom vissa speciella branscher.

Verksamt.se

Företagsservice

Båstad Turism & Näringsliv hjälper dig att starta, driva och utveckla ditt företag. Vi är ditt bollplank och hjälper dig till rätt kontakter inom Båstads kommun.

Företagsservice

Nyföretagarcentrum i Skåne Nordväst

Funderar du på att starta företag? Eller du kanske precis har startat? Många som startar eget vill ha mer information om vad det innebär och många frågor man har i början är också gemensamma. Därför erbjuder vi både individuell rådgivning och gemensamma informationsträffar för att hjälpa dig att få en översikt och en bättre grund att stå på.

Både rådgivningen och informationsträffarna är kostnadsfria och har som målsättning att stärka dig som företagare.

Nyföretagarcentrum i Skåne Nordväst

Driva och utveckla företag

Vad behöver jag veta för att driva och utveckla mitt företag? Här hittar du information och länkar till olika aktörer som kan ge dig stöd och rådgivning.

Arbetsförmedlingen

Arbetsförmedlingen är Sveriges största förmedlare av arbeten. Att sammanföra arbetsgivare med arbetssökande är Arbetsförmedlingens viktigaste uppgift.

Arbetsförmedlingen

Verksamt.se

Verksamt.se är en samlad service från myndigheter för dig som driver eller vill starta företag. Här hittar du tips och information för dig som ska starta företag inom vissa speciella branscher.

Verksamt.se

Business Sweden

Business Sweden hjälper svenska företag att öka sin globala försäljning och internationella företag att investera och expandera i Sverige.

Business Sweden

ALMI

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Almi erbjuder rådgivning, lån och riskkapital i företagandets alla faser – från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag som satsar på tillväxt och expansion. Almi ansvarar också för det statliga inkubatorprogrammet.

Almis hemsida

Miljö

Energi- och klimatrådgivning

Energirådgivarna når du via Helsingborgs kontaktcenter och de finns tillgängliga för företag, organisationer och privatpersoner. Rådgivningen är oberoende och kostnadsfri och sträcker sig från ventilations- och uppvärmningssystem till energieffektivisering av exempelvis trycklufts- och kylanläggningar

Mer information om energi- och klimatrådgivning

Click to listen highlighted text!