Click to listen highlighted text!

Företagslots

Senast ändrad: 2 feb, 2022

Kommunen har en företagslots som guidar företag i frågor som rör flera av kommunens verksamheter. Företagslotsen är en funktion till för att hjälpa dig som företagare att förverkliga dina utvecklingsplaner.

Ska du starta eller utveckla en verksamhet som berör flera olika kommunala myndigheter? Eller en verksamhet som kräver flera tillstånd, exempelvis bygglov och serveringstillstånd? Då erbjuder Båstads kommun företagslots. Det är en kostnadsfri tjänst med syftet att göra det enklare att starta och driva företag i Båstads kommun.

Vid ett informellt möte träffar du olika tjänstemän från de kommunala myndigheter som berör din verksamhet. Under detta möte får du svar på vilka tillstånd som krävs och hur din affärsidé på bästa sätt blir genomförbar. Det vill säga vilka utmaningar som finns, hur vi kan övervinna dem och vilka åtgärder och tillstånd som kan behövas. Det fattas inga beslut under lotsmötet

Du får möjlighet, att tillsammans med oss, bolla dina idéer och planer som du vill förverkliga. Genom vår företagslots slipper du onödiga omvägar och hittar rätt direkt, oavsett om du söker information om företagsetablering, letar efter lediga lokaler eller vill ha hjälp att hitta rätt kontakt i den kommunala organisationen.

Ta gärna med oss i beräkningen redan när din idé eller ditt projekt är på planeringsstadiet.

Det här kan företagslotsen hjälpa dig med:

  • Plan- och bygglov
  • Mark- och utbyggnadsfrågor
  • Miljöbestämmelser
  • Livsmedel
  • Alkohol- och utskänkningstillstånd
  • Brand- och säkerhet
  • Teknik/VA-frågor

Du kommer i kontakt med företagslotsen genom att kontakta kommunens kundcenter på 0431-770 00 eller skicka ett mejl till foretagslots@bastad.se

Film om företagslotsen i Båstads kommun. 

Click to listen highlighted text!