Click to listen highlighted text!

Musik och Ljud

Senast ändrad: 14 jul, 2022

Måndax Spelmän 

Spelfolk med folkmusik på repertoaren!

Den ideella föreningen Måndax Spelmän har idag 14 medlemmar. Vi spelar nästintill varje måndag året om. Vi har under åren som gått spelat på en mängd olika tillställningar, helst till dans men även på födelsedagsfester, mässor och liknande. Men det kan även bli spontanspel som till exempel en lördag, när solen sken och fåglarna kvittrade, då tog vi helt enkelt våra instrument och åkte färjan över till Helsingör och var gatumusikanter för en dag. Årets höjdpunkt är spelmansstämman i Tomarps Kungsgård som vi har arrangerat under flera år.

Läs mer om Måndax Spelmän

Då är frågan vad vi gör? Ibland säger vi att vi spelar folkmusik, men vi har också lite svårt att bestämma oss för vad det där egentligen är och vad det betyder. Vi spelar musik som ibland är väldigt gammal men också musik som är nyskriven av spelmän idag. Vi har inte heller begränsat oss till endast låtar från trakten eller Skåne, i vår förening finns det spelmän som kommer från helt andra delar av Sverige än just Skåne. Det som är värt att spela, det spelar vi, oavsett var det kommer ifrån eller hur gammal musiken är.


Kontakt:
Kontaktperson: Sigfrid Eriksson
Mejl: sigfrideriksson@gmail.com
Telefon: 0703967297

Carolina Söderman 

Carolina Söderman är sångerska, pianist och konstnär. Hon är bördig från och har sin hemvist på Bjärehalvön och arbetar sedan 2006 på heltid som frilansande sångerska och musiker och gör ca 150 framträdanden per år. Hon har både sjungit för kungafamiljen och i direktsänd TV vid ett flertal tillfällen.

Läs mer om Carolina Söderman

Carolina producerar konserter i eget namn men det är också möjligt att som arrangör engagera henne som solist i både offentliga och/eller mer privata sammanhang. Carolina kan utöver det bokas som solist till bl.a. vigslar, dop, begravningar och mingel; ensam till eget pianoackompanjemang eller tillsammans med bland andra Janne Andersson (slagverk/bas).


Kontakt:
Mejl: info@carolinasoderman.se
Telefon: 070-695 04 75

 

 

 

Hallavara Stompers

Bjärebandet som spelar svängig tradjazz!

Hallavara Stompers startade i Hallavara by på Bjärehalvön och spelar New Orleans Jazz blandat med lite andra härliga låtar. Bandet har spelat i många kyrkor och vid andra evenemang runt om i nordvästra Skåne. I Hovs kyrka har Hallavara Stompers hållit adventskonsert 12 år i rad.

Läs mer om Hallavara Stompers

KG Lidén – Trumpet

Bo Wahlgren – Trombon

Ulf Björnekull – Klarinett

Stefan Sundgren – Gitarr

Sam Nordin – Bas

Magnus Dahlqvist – Trummor


Kontakt:
Kontaktperson: Ulf Björnekull
Mejl: iu.bjornekull@gmail.com
Telefon: 0707-68 35 07

Helbl och Feldt

Gunnel Karlsson Helbl och Christel Feldt är en skrivarduo som skriver texter för teater och hörspel. De har regisserat och producerat sju hörspel, alltså “radioteater”, i poddform.

Läs mer om Helbl och Feldt

Podden Satir med Helbl och Feldt är en samhällssatir och hittas under namnet Satir med Helbl och Feldt på länken: https://shows.acast.com/satir-med-helblfeldt

Kontakt:
Mejl: helbl.feldt@gmail.com
Telefon: 073 775 20 00

 

 

 

 

 

 

 

 

HR-AV Produkter 

HR-AV Produkter är ett teknikföretag som arbetar med teknik för event. De hyr ut, säljer och installerar utrustning från världsledande märken. Du hittar du allt från mikrofoner, högtalare och mixerbord till lampor, TV-skärmar och musikinstrument.

Läs mer om HR - AV produkter

HR-AV produkter kan även live-streama event och erbjuda full videoproduktion. Företaget drivs sedan 2007 av Daniel Ravald. Daniel är en flitigt anlitad ljudtekniker och har mixat musik i hela världen. På meritlistan hittar man allt från lokala artister till internationellt kända band med singelettor på Billboard Hot 100.


Kontakt:
Telefon: 0431-310010

Click to listen highlighted text!