Click to listen highlighted text!

KompetensHubben i Båstad

Senast ändrad: 13 jan, 2022

Mötesplatsen för dig som är invånare och vill utvecklas eller driver företag och vill hitta arbetskraft.

KompetensHubben bedrivs av Båstads kommuns arbetsmarknadsenhet ihop med vuxenutbildningen och Individ och familj. I fokus står arbete, utbildning och kompetensförsörjning. Här kan du som är Bjärebo få information och inspiration på din väg framåt. KompetensHubben ligger i anslutning till Biblioteket i Båstad

Hubben är öppen måndag- torsdag 12.30-15.00.  Det går även att nå  oss på kompetenshubben@bastad.se. När du ska besöka oss vill vi att du förberett dej innan. Det går bra att mejla  ditt ärende i förväg för att få veta vad du behöver ta med dej. 

Ekonomisk rådgivning  Du kan få information om budgetrådgivning och skuldsanering samt boka tid för att gå igenom din ekonomi genom att kontakta budgetrådgivare Björn på telefon 0431-77 194.
 
SFI och SYV
Drop in till Sfi-inskrivning i KompetensHubben är tillsvidare inställd på grund av personalbrist. Istället hänvisas besökare till att ta kontakt med SYV via syvvux@akademi.bastad.se för att boka tid för inskrivning till Sfi. Övrig drop-in i nuläget erbjuds via videomöte varje torsdag förmiddag. Mer information om SYV och deras digitala drop-in hittar du här 
 
Socialrådgivning sker tillsvidare digitalt med möjlighet till möte över zoom. Du får hjälp av personalen i KompetensHubben att boka mötet.
 
 

Digital drop-in
Vi gör nu uppehåll men hoppas kunna komma tillbaka 2022. Läs mer under “På gång”. 

Skills
Nu lanserar vi en app och webportal för dig som söker jobb. Läs mer om Skills under “På gång”.

iPads
På våra iPads i Hubben kan du göra ärenden och få stöd i att använda digitala tjänster för exempelvis aktivitetsrapportering, ansökningar för studiemedel och jobbsök. Läs mer om våra iPads under “På gång”.

Vi har olika arrangemang och besök. För att hålla dig uppdaterad, anmäl dig till vårt nyhetsbrev och följ Båstads kommun och Arbetsmarknadsenheten i Båstad på Facebook.

E-post:
kompetenshubben@bastad.se

 

Varje vecka
 
Våra öppettider är 12.30-15.00
  • Information om jobb, studier och vägar framåt
  • Blankettstöd
  • CV-support
  • Arbetsmarknadsorientering
  • Ingång till samhällsorientering
  • Digidelcenter för digital samhällsservice
På gång!

Ekonomisk rådgivning 

Om du har svårt att få din ekonomi att gå ihop kan kommunens budget- och skuldrådgivare hjälpa dig med ekonomisk rådgivning . Rådgivningen finns till för dig som är skuldsatt, har varaktiga betalningsproblem och inte ser någon möjlighet att få balans i ekonomin. Även om skulderna inte är stora är du välkommen att ta kontakt med kommunens budgetrådgivning. Syftet är att finna lösningar och skapa en hållbar ekonomi på sikt.   Du kan få information om budgetrådgivning och skuldsanering samt boka tid för att gå igenom din ekonomi.

Det går bra att kontakta Björn direkt på telefon 0431-77 194.

SIF och SYV 

Nu kan du skriva in dej på SFI digitalt direkt via https://bastad.zoom.us/j/9835679792. Du kan även fortfarande träffa Studie- och yrkesvägledare för inskrivning på SFI genom att maila för bokning:syvvux@akademi.bastad.se. Du behöver vara folkbokförd i Båstads kommun för att läsa SFI här. Du som vill studera på distans behöver även intyg på att du arbetar (minst 50 %) eller är föräldraledig för att bli antagen till din kurs. För att skriva in dig behöver du ha med dig giltig legitimation.

Drop in SYV finns digitalt på torsdagar mellan 9.30-12.30 via https://bastad.zoom.us/j/9835679792 . Övriga korta ärenden hänvisas till telefon 0431-77749
eller syvvux@akademi.bastad.se
 

Socialrådgivning 

Syftet med socialrådgivningen är att stötta kommuninvånare med information och hjälp till självhjälp i frågor som kan uppstå i kontakt med socialtjänsten. Det kan röra allt från att visa hur en blankett ska fyllas i, till att visa vart man ska vända sig för att bli bäst hjälpt med sin fråga. Socialrådgivarna har ingen myndighetsutövande funktion som socialsekreterare när de sitter i Hubben, utan deras roll är informerande och vägvisande. Eftersom det inte sker någon myndighetsutövning finns inte heller möjlighet till tolk.

Digital drop-in Vi gör nu uppehåll och hoppas kunna komma tillbaka med nya datum för 2022. 

Har du frågor om din dator, surfplatta eller mobil? Är det något som är fel, som verkar konstigt eller som du skulle vilja lära dig? Personal från Kompetenshubben och biblioteket hjälper dig med dina digitala vardagsproblem. Ta med din dator, surfplatta eller mobil. Ta också med din laddare och de lösenord som kan behövas. Om det blir kö är tiden begränsad till 15 minuter / person.

Skills
Nu lanserar Båstads kommuns arbetsmarknadsenhet Skills, en app och webbportal riktad till bjärebor som söker jobb. Den fungerar som en informationskanal och ett verktyg för att planera och sätta upp mål på vägen mot arbete. I Skills publiceras dessutom lokalt anpassade tips och råd för arbetssökande.
Skills är öppen för alla kommuninvånare. För att använda appen behöver du först registrera dig som användare i Kompetenshubben. 

iPads
På våra iPads i Hubben kan du göra ärenden och få stöd i att använda digitala tjänster för exempelvis aktivitetsrapportering, ansökningar för studiemedel och jobbsök. Med förinstallerade appar till Arbetsförmedlingen och CSN  kan du komma direkt till funktioner som Mina Sidor och e-tjänster. Surfplattorna är tillgängliga endast när Hubben är bemannad.

KONTAKTUPPGIFTER

Plats:
Kunskapscentrum Agardh,
Lyckan 7, Båstad

E-post:

kompetenshubben@bastad.se

 

NYHETSBREV
Click to listen highlighted text!