Click to listen highlighted text!

KompetensHubben i Båstad

Senast ändrad: 30 maj, 2022

Mötesplatsen för dig som är invånare och vill utvecklas eller driver företag och vill hitta arbetskraft.

Hubben är öppen måndag- torsdag 12.30-15.00.  Men 27 juni till 14 augusti erbjuder vi en begränsad service. Då kan du nå oss via e-post kompetenshubben@bastad.se. Vid behov kan vi boka ett besök, men tänk på att det kan ta lite längre tid än vanligt att få svar eller tid för möte då färre guider är tillgängliga.

Varje torsdag har vi tema intervjuteknik. Här kan du få information och tips kring vad du bör tänka på i kontakten med arbetsgivare för att presenterar dig själv och din kompetens på bästa sätt. Hos oss kan du även få hjälp med ekonomisk rådgivning, skriva in dej på SFI, social rådgivning eller skriva in dig som användare i appen Skills. Läs mer under rubrikerna nedan.

För att hålla dig uppdaterad, anmäl dig till vårt nyhetsbrev och följ Båstads kommun och Arbetsmarknadsenheten i Båstad på Facebook.
 

KompetensHubben bedrivs av Båstads kommuns arbetsmarknadsenhet ihop med vuxenutbildningen och Individ och familj. I fokus står arbete, utbildning och kompetensförsörjning. Här kan du som är Bjärebo få information och inspiration på din väg framåt. KompetensHubben ligger i anslutning till Biblioteket i Båstad.

Varje vecka
 
Våra öppettider är 12.30-15.00
  • Information om jobb, studier och vägar framåt
  • Intervjuteknik
  • Blankettstöd
  • CV-support
  • Arbetsmarknadsorientering
  • Ingång till samhällsorientering
  • Inskrivning i appen Skills
Skills

Skills
Skills är en app och webbportal som främst riktar sig till dig som söker jobb. Den fungerar som en informationskanal och ett verktyg för att planera och sätta upp mål på vägen mot arbete eller studier. Här publiceras dessutom lokalt anpassade tips och aktiviteter. Du kan använda Skills i din mobiltelefon, surfplatta och dator helt kostnadsfritt.

Appen kan laddas ned direkt från din appbutik, men för att kunna logga in och använda Skills behöver du först registrera dig som användare i Kompetenshubben. Appen är kostnadsfri och du kan när som hellst avsluta ditt konto. Kom in till oss på Hubben så berättar vi mera.

På måndagar finns vi här på Hubben och hjälper dig med registrering som användare.

 

Ekonomisk rådgivning

Om du har svårt att få din ekonomi att gå ihop kan kommunens budget- och skuldrådgivare hjälpa dig med ekonomisk rådgivning . Rådgivningen finns till för dig som är skuldsatt, har varaktiga betalningsproblem och inte ser någon möjlighet att få balans i ekonomin. Även om skulderna inte är stora är du välkommen att ta kontakt med kommunens budgetrådgivning. Syftet är att finna lösningar och skapa en hållbar ekonomi på sikt. Du kan få information om budgetrådgivning och skuldsanering samt boka tid för att gå igenom din ekonomi.

Kontakta budgetrådgivare Björn på telefon 0431-77 194.
Social rådgivning

Syftet med socialrådgivningen är att stötta kommuninvånare med information och hjälp till självhjälp i frågor som kan uppstå i kontakt med socialtjänsten. Det kan röra allt från att visa hur en blankett ska fyllas i, till att visa vart man ska vända sig för att bli bäst hjälpt med sin fråga. Socialrådgivarna har ingen myndighetsutövande funktion som socialsekreterare när de sitter i Hubben, utan deras roll är informerande och vägvisande. Eftersom det inte sker någon myndighetsutövning finns inte heller möjlighet till tolk.

Be om ett digitalt möte eller telefonsamtal hos KompetensHubben. Du kan göra det direkt på plats. Vi har dator och ett enskilt rum för dig som vill låna det vid mötet. Tiden är som vanligt onsdagar klockan 13.00-15.00.
SFI och SYV

 Du behöver vara folkbokförd i Båstads kommun för att läsa SFI här. Du som vill studera på distans behöver även intyg på att du arbetar (minst 50 %) eller är föräldraledig för att bli antagen till din kurs. För att skriva in dig behöver du ha med dig giltig legitimation.

På måndagar klockan 13.00-15.00 är det drop in till Sfi-inskrivning i KompetensHubben. Det går även att ta kontakt med SYV via syvvux@akademi.bastad.se för att boka tid för inskrivning till Sfi. Drop in SYV finns digitalt på torsdagar mellan 9.30-12.30 via https://bastad.zoom.us/j/9835679792 . Övriga korta ärenden hänvisas till telefon 0431-77749 eller syvvux@akademi.bastad.se
 
Hjälp med mobil, dator eller surfplatta

Har du frågor om din dator, surfplatta eller mobil? Är det något som är fel, som verkar konstigt eller som du skulle vilja lära dig? Personal från Kompetenshubben och biblioteket hjälper dig med dina digitala vardagsproblem. Ta med din dator, surfplatta eller mobil. Ta också med din laddare och de lösenord som kan behövas. Om det blir kö är tiden begränsad till 15 minuter / person.

Vi återkommer med nya tider till hösten för Digital drop-in.

Lån av surfplatta

På våra surfplattor i Hubben kan du göra ärenden och få stöd i att använda digitala tjänster för exempelvis aktivitetsrapportering, ansökningar för studiemedel eller söka jobb. Med förinstallerade appar till Arbetsförmedlingen och CSN  kan du komma direkt till funktioner som Mina Sidor och e-tjänster. Surfplattorna är tillgängliga endast när Hubben är bemannad.

 

Intervjuteknik

Varje torsdag har vi tema intervjuteknik i Kompetenshubben. Här kan du få information och tips kring vad du bör tänka på i kontakten med arbetsgivare för att presenterar dig själv och din kompetens på bästa sätt.

För många kan det kännas nervöst och ovant att gå på intervju och det kan vara svårt att veta exakt vad arbetsgivaren förväntar sig. Vi har tips och råd kring vad du bör tänka på inför, under och efter intervjun. Några av dem har vi samlat i pappersform och kan hämtas i Kompetenshubben. Och på torsdagar finns alltså även en guide på plats som kan ge feedback och gå igenom vad du bör fokusera på i en intervjusituation.

KONTAKTUPPGIFTER

Plats:
Kunskapscentrum Agardh,
Lyckan 7, Båstad

E-post:

kompetenshubben@bastad.se

 

NYHETSBREV
Click to listen highlighted text!