Click to listen highlighted text!

Arkitekturpriset delades ut till Banken 1 – Gamlegården

Senast ändrad: 11 maj, 2023 | Nyhet

På den årliga Näringslivsgalan delade Båstads kommun ut 2022 års arkitekturpris. Arkitekturpriset delades ut till Banken 1 – Gamlegården.

Mottagarna var byggherre Backahill Gamlegården AB, arkitekt Kay Linghoff och byggnadsentreprenör MMB AB.

Grattis till er alla!

 

Arkitekturpriset 2022

Arkitekturpriset delades ut till Banken 1 – Gamlegården

Arkitekt: Kay Linghoff

Byggherre: Backahill Gamlegården AB

Byggnadsentreprenör: MMB AB

Motivering: Byggnad som ger plats för handel, möten och boende centralt i Båstad. Byggnaden är väl anpassad till platsens förutsättningar och bidrar genom sitt formspråk och med en omsorgsfull materialbehandling och detaljutformning till en vacker stadsbild utmed Köpmansgatan. Den öppna innergården ger en stadsmässighet som bjuder in allmänheten till att delta i och ta del av platsen.

 

Om arkitekturpriset

Arkitekturpriset delas ut för förtjänstfulla insatser för att bidra till en god bebyggd miljö. Syftet med priset är att ge uppmärksamhet till byggnadsverk och anläggningar med hög arkitektonisk kvalitet som bidrar till kommunens vision om ”ett bättre sätt att leva” och genom god gestaltning utvecklat den lokala identiteten och byggnadskulturen. Priset delas ut årligen.

Arkitekturpriset består, utöver äran, av en plakett som kan fästas på byggnaden samt diplom ägare, dess arkitekt och till entreprenören.

Click to listen highlighted text!